Ruoka

Suomalaiset maut hurmasivat italialaiset ruokatoimittajat

 Elena Benedetti (vas.) ja Max Rella (vas. edessä) vierailivat ravintolakierroksellaan E. Ekblomissa. Baarimestari Markus Sillanpää (kesk) valmisti heille drinkkejä, ja turkulaisesta ruoka- ja juomakulttuurista kertoivat brand manager Heidi Murto Pernod Ricardilta (takana oik.), Visit Turun matkailusuunnittelija Olga Henriksson sekä Food & Funin markkinointipäällikkö Jouni Kuru. Kuvat: TS/Jori Liimatainen
Elena Benedetti (vas.) ja Max Rella (vas. edessä) vierailivat ravintolakierroksellaan E. Ekblomissa. Baarimestari Markus Sillanpää (kesk) valmisti heille drinkkejä, ja turkulaisesta ruoka- ja juomakulttuurista kertoivat brand manager Heidi Murto Pernod Ricardilta (takana oik.), Visit Turun matkailusuunnittelija Olga Henriksson sekä Food & Funin markkinointipäällikkö Jouni Kuru. Kuvat: TS/Jori Liimatainen

Turku kiinnostaa ruokakaupunkina nyt myös kansainvälistä mediaa. Kesällä Turussa vieraili muun muassa amerikkalaisia ruokabloggareita, tällä viikolla kaupungin ruoka- ja juomatarjontaan on tutustunut kaksi iltalialaista ruokatoimittajaa, Elena Benedettija Max Rella.

Rella työskentelee freelancerina ja kirjoittaa ruuasta moniin lehtiin, muun muassa suureen italialaiseen ruokalehteen Gambero Rossoon. Benedetti taas omistaa kustantamon, joka tuottaa erilaisiin ruokateemoihin liittyviä lehtiä Italian markkinoille.

Visit Finlandin ja Visit Turun kutsumina Turkuun saapuneet Benedetti ja Rella ovat vierailunsa aikana käyneet muun muassa Ludussa, Smörissä, Tiirikkalassa, Cafe Artissa, Koulussaja E. Ekblomissa. Lisäksi on tutustuttu tärkeimpiin nähtävyyksiin ja saaristoon.

– Turun jokiranta on todella kaunis ja vihreä. Se on selvästi koko kaupungin sydän, jonne tullaan viihtymään, miettii Rella.

Suomalainen ruoka ja juomat ovat olleet vieraille mieleen.

– Ruuanlaitossa tekniikat ovat samat, mutta raaka-aineet aivan erilaiset kuin Italiassa. Olemme todella vaikuttuneita siitä, miten korkea gastronominen taso Turussa on, Rella ja Benedetti sanovat.

Erityisen kiinnostavia ovat olleet suomalaiset marjat ja niiden käyttö niin ruuissa kuin juomissakin.

Benedetti uskoo, että skandinaavisesta ruuasta ja puhtaista mauista tulee varmasti vielä trendi koko Euroopassa.

Rella kertoo tekevänsä Turusta Gambero Rossoon laajan reportaasin, joka ilmestyy ensi keväänä. Benedetti puolestaan palastelee reissun antia useampiin pieniin juttuihin, ja keskittyy niissä eri teemohin, esimerkiksi suomalaisiin kaloihin ja paikallisiin liharuokiin.