Kupposeen puuroa mahtuu vaikka mitä
Kirja esittelee uusia versioita peruspuuroista, mutta yllyttää lukijat käyttämään mielikuvitustaan ja testaamaan rohkeasti eri aineksia sekä keitettävissä, uunissa kypsennettävissä että tuorepuuroissa.
Kenelle: Kirja sopii ennakkoluulottomalle kokeilijalle ja kiireisille, mutta vaihtelua kaipaaville ihmisille. Harva keksii itse, että puuron voi tehdä kookosmaitoon tai että siihen voi sekoittaa kermavaahtoa.
Hyvää:Ohjeet ovat selkeät. Kirjan alussa olevat viljaesittelyt ovat hyödyllisiä, jos amarantti, maissi ja kvinoa ovat uusia tuttavuuksia puurokattilassa.
Lukija yllättyy, kuinka paljon hyviä ravintoaineita yhteen lautaselliseen mahtuu.
Huonoa: Kirjassa on liikaa puurontuoksuisen kodin kuvailua ja itsestäänselvyyksiä. Etenkään kirjan alussa visuaalinen ilme ei ole yhtenäinen.
Ruokakirja
Tiia Koskimies:
Suomalainen puurokirja
Minerva Kustannus 2015, 141 sivua.