Ruoka

Kupposeen puuroa mahtuu vaikka mitä

Mikä:Suomalaisen puurokirjan reseptit tuovat vaihtelua aamupala- tai vaikka lounaspöytään.

Kirja esittelee uusia versioita peruspuuroista, mutta yllyttää lukijat käyttämään mielikuvitustaan ja testaamaan rohkeasti eri aineksia sekä keitettävissä, uunissa kypsennettävissä että tuorepuuroissa.

Kenelle: Kirja sopii ennakkoluulottomalle kokeilijalle ja kiireisille, mutta vaihtelua kaipaaville ihmisille. Harva keksii itse, että puuron voi tehdä kookosmaitoon tai että siihen voi sekoittaa kermavaahtoa.

Hyvää:Ohjeet ovat selkeät. Kirjan alussa olevat viljaesittelyt ovat hyödyllisiä, jos amarantti, maissi ja kvinoa ovat uusia tuttavuuksia puurokattilassa.

Lukija yllättyy, kuinka paljon hyviä ravintoaineita yhteen lautaselliseen mahtuu.

Huonoa: Kirjassa on liikaa puurontuoksuisen kodin kuvailua ja itsestäänselvyyksiä. Etenkään kirjan alussa visuaalinen ilme ei ole yhtenäinen.

Ruokakirja

Tiia Koskimies:

Suomalainen puurokirja

Minerva Kustannus 2015, 141 sivua.