Turkuun uusi italialainen ravintola

Eeva Lehtinen

Turun keskustaan avautuu maanantaina 27.7. uusi italialaistyylinen ravintola, jonka konseptista ja toteutuksesta vastaa kokenut keittiömestari Paco Ndiaye.

– Olen ollut ravintola-alalla lähes 15 vuotta. Aloitin työskentelyn Italiassa ja siellä työskentelin niin perinteisistä perheravintoloissa kuin Michelin-tähden ravintoloissakin. Kokemus on auttanut minua löytämään villin vision ruoanlaittoon ja raaka-aineiden käyttöön, Ndiaye kertoo.

Senegalilaissyntyinen Paco Ndiayen on opiskellut maineikkaassa Alman ravintolakoulussa Italiassa. Suomeen hän päätyi kahdeksan vuotta sitten, ja työskentelin pitkään Aurajokirannassa sijaitsevan ravintola Sergio´sin keittiömestarina.

Kultatalossa sijaitseva Pasta Fabbrica on Ndiayen ensimmäinen oma ravintola.

– Oman ravintolan avaaminen on ollut aina unelmani. Aiemmin siihen ei vain ole tullut tilaisuutta. Olen laittanut tähän koko sydämeni. Luonteeseeni kuuluu tehdä kaikki rakkaudella ja intohimolla, Ndiaye toteaa.

Pasta Fabbrica on nimensä mukaisesti pastaravintola.

– Luonnehtisin paikkaa tietysti italialaistyyliseksi, sillä se on maa, josta suuri osa ruoanlaittotaidostani on peräisin. Ruoanlaitossani näkyy kuitenkin vahvasti myös skandinaavisia ja afrikkalaisia vaikutteita.

– Ravintolasta saa italialaisia klassikoita pienellä tvistillä. Tarjoamme itse käsintehtyä pastaa, kuten spagettia, fusillia, tagliatellea ja pennepastaa, Ndiaye kertoo.

Tuorepastan lisäksi ravintolasta saa muun muassa salaatteja ja jälkiruokia.

– Teemme pastan lisäksi itse muun muassa leipiä, keksejä ja kakkuja. Haluan käyttää mahdollisimman paljon sesongin raaka-aineita ja paikallisia tuotteita. Pastaa varten käytämme kuitenkin italialaista durumvehnää.

Keittiömestari uskoo, että uudelle ravintolatulokkaalle löytyy kiinnostusta.

– Minusta ruokakulttuuri kukoistaa Turussa ja asiakkaat tietävät, mitä haluavat ja ovat kiinnostuneita kokeilemaan uusia asioita.

– Tarkoituksenamme on tarjota vaihtoehtoja pikaruualle. Ravintolassa perinteinen italialainen keittiö yhdistyy moderniin slow fast food konseptiin, Ndiaye sanoo.

Pasta Fabbrica tarjoaa myös catering-palveluita juhliin sekä kokki kotiin -palvelua.

Pasta Fabbrica sijaitsee Kultatalon ravintolamaailmassa, Aurakatu 12, 3 krs.