Ruoka

Smallstore perusti herkkujen pop up -myymälän viikoksi Forumiin

 Myymälän yhteydessä on myös kahvila, tiskin takana Salla Nurmi (vas.) ja Mari Pirilä. Ostoksilla Fia, Eva, Niklas ja Nils Halenius. Kuvat: TS/Jonny Holmén
Myymälän yhteydessä on myös kahvila, tiskin takana Salla Nurmi (vas.) ja Mari Pirilä. Ostoksilla Fia, Eva, Niklas ja Nils Halenius. Kuvat: TS/Jonny Holmén

Turun Nuorkauppakamari ry on aloittanut Pop-up Turku-hankkeen, jonka tavoitteena on elävöittää kaupungin keskustaa tarjoamalla keskusta-alueen tyhjiä liiketiloja pop-up-käyttöön enintään viikoksi. Tilaisuuteen on tarttunut muun muassa Smallstore. Muuten verkkokauppana toimiva, erikoiselintarvikkeita maahantuova ja myyvä yritys avasi tämän viikon maanantaina pop up -myymälän viikoksi Turun Forum-kortteliin.

Yrittäjät Mari Piriläja Salla Nurmipitävät pop up -viikon ideaa loistavana, sillä yhteisenä haaveena on perustaa kivijalkaliike vielä joskus. Nyt sitä pääsi testaamaan riskittä.

– Heti kun kuulimme tästä mahdollisuudesta, otimme yhteyttä Nuorkauppakamariin ja sanoimme, että tahtoisimme olla mukana.

Eikä toimettomana ole tarvinnut myymälässä seisoskella, sillä jo heti ensimmäinen pop up -päivä yllätti yrittäjät iloisesti. Kaupan ovi kävi tiuhaan, ja ostajia riitti.

Smallstoren valikoimaan kuuluu muun muassa pastaa, risottoa, öljyjä, mausteita ja makeisia. Yritys on perustettu tänä keväänä, aiemmin Pirilä ja Nurmi työskentelivät kollegoina matkailualalla.

Oman yrityksen perustamista pohti ensin Nurmi. Hän pyysi Pirilää hankkeeseen mukaan, mutta tämä hieman empi. Viime lokakuussa naiset tekivät yhteisen matkan Pariisiin valtaville ruokamessuille. Sieltä löytyi suuri valikoima mieleisiä tuotteita, ja samalla pystyttiin solmimaan yhteydet suoraan tuottajiin. Ajatus yrityksestä vain vahvistui. Asiat etenivät, ja lopulta yritys aloitti toimintansa tämän vuoden maaliskuussa.

Tuoreet yrittäjät ovat tyytyväisiä siihen, miten homma on lähtenyt käyntiin, ja iloinen yllätys on ollut asiakkaiden kotona pidettävien deli-iltojen suosio: ensimmäisten kahden kuukauden aikana niitä on pidetty jo 35 kappaletta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toinen Forumissa tämän viikon ajan toimiva yritys on Plantui, joka myy äly- ja pöytäpuutarhoja, Vuonna 2012 perustettu yritys voitti tänä keväänä muun muassa Varsinais-Suomen Kasvupolku -kilpailun. Liikkeitä ilmestyy keskustaan lisää ensi viikolla, ja ne tunnistaa Pop up Turku -logosta.

Smallstoren pop up -myymälä Forumissa 4.-9.5. Ark klo 10-18, la 10-14.

Juttua muokattu 5.5. klo 11.07, korjattu kuvaajan nimi ja täydennetty juttua Plantui-yrityksen pop upilla.