Ruoka

Turkulainen Pizzarium laajenee koko Suomeen Royal Ravintoloiden avustuksella

 Salla-Maria Platania Kultatalon Pizzariumissa.
Salla-Maria Platania Kultatalon Pizzariumissa.

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut Pizzariumlaajenee Turusta koko maahan. Kumppanikseen ravintolan perustajat Lucaja Salla Plataniasaivat Royal Ravintolat Oy:n, joka uskoo Pizzariumin visioon tuoda aito artesaanipizza mahdollisimman monen kuluttajan ulottuville. Ensimmäinen uusi Pizzarium avataan Helsinkiin alkusyksyllä, jonka jälkeen suunnitelmissa on kasvaa 4-5 ravintolan vuosivauhtia.

Turun Hansakortteliin avattiin Pizzarium vuonna 2012. Perustaja, italialainen Luca Platania on panostanut erityisesti täydellisen pizzapohjan leipomiseen.

- Meidän liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eivätkä siihen kuulu jauheliha tai ananas. Sitä ei myöskään syödä haarukalla ja veitsellä, vaan turhia hienostelematta sormin, kertoo Luca Plataniaja lisää, että hänen valmistamansa artesaanipizzan pohjataikinan kohoamisaika on 72 tuntia, eli kolme vuorokautta.

Pizzarium on ravintolakonsepti, jonka laajenemiseen Royal Ravintoloiden on helppo uskoa.

- Ajat ovat muuttumassa ja haluamme palvella ihmisiä siellä, missä he ovat. Myös kauppakeskuksissa pitää voida syödä hyvin, perustelee Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku VikströmPizzariumin ostoa ja jatkaa:

- Sosiaalisen median kanavissa eräänlaiseen kulttisuosioon noussut Pizzarium on juuri tällainen: yksityiskohtiin saakka mietitty, helposti monistettava ja silti artesaanin otteensa säilyttävä nopean palvelun ravintola, jonka perustajat suhtautuvat täydellisen pizzan tekemiseen suurimmalla koskaan näkemälläni intohimolla.

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Myös Pizzariumissa valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti kuumassa uunissa. Käytäntö mahdollistaa myös pizzan helpon mukaan oston, sillä levypizza soveltuu hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Aidossa italialaisessa pizzassa täytteitä on Suomessa totuttua vähemmän, mutta ne ovat sitäkin parempia. Koska tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi, tuomme jauhoista lähtien suurimman osan raaka-aineistamme suoraan Italiasta myös jatkossakin. Käytämme esimerkiksi juustonkaltaisten tuotteiden sijaan vain aitoa mozzarellaa, kertoo Luca Platania.

- Visioni on ollut muuttaa suomalaisten käsitystä pizzasta ja Royal Ravintoloiden mukaantulo sitä toteuttamaan on parasta, mitä pizzallemme voi tapahtua.

Royal Ravintolat Oy:n tytäryhtiö Konseptiravintolat Oy ostaa Pizzarium Oy:n liiketoiminnan kokonaisuudessaan. Pizzariumin perustajat Luca ja Salla Platania siirtyvät Konseptiravintolat Oy:n osakkaiksi vastaten Pizzariumin laajentumisesta