Ruoka

Lähiruuan pioneeri ja Rouva Kasvis saivat Kokki Kolmosen palkinnon

 Pirjo Toikkanen, Jaakko Kolmonen ja Mirja Hellstedt
Pirjo Toikkanen, Jaakko Kolmonen ja Mirja Hellstedt

Jaakko Kolmosen rahasto myönsi tämän viikon torstaina Kokki Kolmosen palkinnon Mirja Hellstedtilleja Pirjo Toikkaselleterveellisen suomalaisen ruokakulttuurin edistämisestä. Kumpikin palkinto on 3 000 euroa ja ne luovutettiin Helsingin Kevätmessuilla.

Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja, MMM Mirja Hellstedt on innostava suomalaiseen ruokakulttuuriin liittyvien tietojen, taitojen ja myönteisen asenteen vahvistaja. Hän on tuottanut runsaasti erilaisia oppimateriaaleja sekä järjestänyt koulutuksia, lähiruokamessuja ja -seminaareja.

Mirja Hellstedt on ollut luomassa valtakunnallisia ja alueellisia menukonsepteja ravintoloille työskennellessään pitkään Ruokatieto Yhdistyksessä. Nykyisessä tehtävässään Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtajana hän jatkaa suomalaiseen ruokakulttuurin kehittämistä sekä kuluttaja- että yritysneuvonnan saroilla.

Kotitalousopettaja Pirjo Toikkasella on mittava ura ruokatoimittajana ja terveellisen ruokakulttuurin edistäjänä, etenkin kasvisten käytön puolestapuhujana. Hän on työskennellyt paitsi ruokatoimittajana, myös asiantuntijatehtävissä kaupan ja elintarviketeollisuuden palveluksessasekä Kotimaiset Kasvikset ry:n viestintäpäällikkönä.

- Sesongin ja ravitsemussuositusten mukainen sekä lähiruokaan ja kasviksiin painottuva ruokavalio ovat työni perusta ja sydämenasiani, Toikkanen sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jaakko Kolmosen rahasto myöntää Kokki Kolmosen palkinnon vuosittain kahdelle ruokakulttuurin saralla ansioituneelle tekijälle.

Jaakko Kolmosen ruokakulttuurirahasto on perustettu Alfred Kordelinin yleisen edistys- ja sivistysrahaston yhteyteen opetusneuvos, keittiömestari Jaakko Kolmosenaloitteesta vuonna1994.

Ruokakulttuuripalkinnonsaajat valitsee lautakunta, johon kuuluvat Marttaliitto, Kotitalousopettajien liitto – Hushållslärarnas förbund, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ja Suomen Keittiömestarit yhdessä rahaston puheenjohtaja Jaakko Kolmosen ja Alfred Kordelinin säätiön edustajan kanssa.

Jaakko Kolmosen rahasto on Suomen suurin ruokakulttuurin alan rahasto.