Ruoka

Cygnaeuksen koulu ja Arkea saivat kouluruokadiplomin

Ammattikeittiöosaajat ry on myöntänyt Cygnaeuksen koululle ja kouluruoan valmistavalle Arkealle yhdessä kouluruokadiplomin. Diplomi on osoitus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun tuottamisesta.

Koulu voi yhdessä ruokapalvelun tuottajan kanssa ansaita diplomin, jos kouluruokailussa toteutuvat valtakunnalliset, kouluruokailulle asetetut hyvät käytännöt. Kouluruokailun tehtävänä on muun muassa edistää hyvinvointia, ohjata oikeaoppiseen ravitsemukseen, antaa tapa- ja ruokakasvatusta sekä tarjota mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä virkistäytymiseen koulupäivän aikana.

– Diplomi on meille iso juttu. Pidämme keittiön väkeä osana omaa porukkaamme. Keittiöhenkilökunta ei tee pelkästään ruokaa, vaan heillä on todella tärkeä asema kasvatuksellisesti. Kun ruoka on ajatuksella valmistettu ja laitettu esille, oppilaat oppivat syömään sellaisiakin ruokia, jotka eivät tavallisesti ole lasten mieleen. Meillä esimerkiksi muikut on herkkuruokaa, kertoo Cygnaeuksen koulun rehtori Nicke Wulff.

Wulffin mukaan kouluruoka Cygnaeuksessa herättää paljon mielipiteitä ja keskustelua koululaisten, vanhempien ja opettajien keskuudessa. Hän pitää tätä osoituksena siitä, että kouluruoan yleinen arvostus on kasvanut ja että kyseessä on tärkeä asia niin lapsille kuin vanhemmille.

– Yhteistyö Cygnaeuksen koulun kanssa on hyvää ja saumatonta, mikä on aina oppilaan parhaaksi, toteaa Arkean ruokapalvelun palvelujohtaja Paula Juvonen.

Myönnetty diplomi on jo toinen Turussa. Ensimmäisen kouluruokadiplomin Arkea sai Rieskalähteen koulun kanssa.

Arkea tuottaa kouluruokaa kaikkiin Turun kaupungin alakouluihin, yläkouluihin ja lukioihin yhteensä noin 18 000 ateriaa päivässä.