Vuoden paras makkara tulee Salosta, Perniön Lihalta

TURUN SANOMAT

Vuoden parhaaksi makkaraksi on valittu Lammasmerguez, joka Perniön Lihan omistaman tuotemerkin, Helsingin Makkaratehtaan tuote.

Valinnan teki Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS). Se on testannut makkaroita jo yli 20 vuoden ajan ja maistossa on ollut yli 3 000 makkarauutuutta. Tänäkin vuonna kilpailijoita oli satoja.

Tämän vuoden maaliskuussa lanseerattu Lammasmerguez tuo Lähi-idän maut suomalaiseen ruokapöytään. Makkara on mausteinen, ja siinä on käytetty eksoottisempia mausteita kuten harissaa. Tuotteessa käytetty liha on karitsanlihaa.

Helsingin Makkaratehdas on Perniön Liha Oy:n tuotemerkki. Salolainen Perniön Liha on yksi Suomen vanhimmista jatkuvasti toimineista makkaratehtaista. Ensi vuonna 85 vuotta täyttävä yhtiö työllistää 15 työntekijää.

Makuseutu-blogistalöydät pidemmän jutunPerniön Lihasta!