Puolet Food & Fun -kattauksista jo myyty

TURUN SANOMAT

Lokakuun alussa Turussa järjestettävän Food & Fun -tapahtuman kattauksista puolet on myyty. Tapahtumassa on mukana yhdeksän turkulaista ravintolaa, jotka saavat vierailijoikseen yhteensä kymmenen kansainvälistä keittiömestaria.

Tapahtuman idea tuodaan Turkuun Islannista, missä vastava festivaali on järjestetty kolmentoista vuoden ajan.

– Turussa ei syödä islantilaista ruokaa, vaan keittiömestarit ammentavat alueen raaka-aineista sekä valittujen ravintoloiden hengestä ideat neljän ruokalajin illallisiin, tapahtuman toinen järjestäjä Pekka Kurukertoo.

Vierailevat keittiömestarit tulevat Islannin lisäksi Espanjasta, Yhdysvalloista, Virosta ja Japanista.

Turussa tapahtumaan on keksitty myös oheisohjelmaa, joka ottaa turkulaiset koululaiset mukaan ruokamaailmaan. Haarlan alakoulun yksi luokka on saanut ideoida oman mielensä mukaiset annokset.

Yhdeksän piirrosta valitaan annettaviksi keittiömestareille, jotka valmistavat kuvien mukaiset ruoat. Annokset valokuvataan ja sekä piirrokset että valokuvat kootaan näyttelyksi, joka kiertää Turun kouluissa syksyn ja kevään aikana.

Myös Rieskalähteen yläkoulun kymppiluokkalaiset osallistuvat tapahtumaan siten, että he tutustuvat sekä kala- että vihannestuotantoon, elintarviketeollisuuteen, kauppaan ja työpaikkaruokalaan. Varsinaisella tapahtumaviikolla yhdeksän oppilasta työskentelee Länsikeskuksen Citymarketissa tai Arkean Nereidei-lounasravintolassa.

Lisää aiheesta: Yhtä vaille kaikki Food &Fun -keittiömestarit varmistuneet.