Ruoka

Lauantaina pääsee vierailulle luomumaitotilalle

Puolen tunnin ajomatkan päässä Turun keskustasta sijaitsee luomumaitoa tuottava tila. Jaakkoja Pirkko Suomisenluomutila on siitä erikoinen maatila, että sinne pääsee jopa bussilla.

Tulevana lauantaina, toista kertaa vietettävänä Suomen luonnon päivänä, tilalla on avoimet ovet. Jaakko Suominen kannustaa esimerkiksi lapsiperheitä tulemaan tutustumaan siihen, mistä maito tulee

– Kävijät pääsevät kiertämään navetassa ja näkevät miten eläimet voivat. Näytämme myös mitä lehmät syövät ja kerromme, mikä on rehun alkuperä, kertoo Suominen.

Tilalla on reilut sata lehmää, ja niiden maito päätyy Hämeenlinnan Osuusmeijeriin.

– Luomu on meille arvovalinta, painottavat Suomiset.

Vuodesta 1995 luomumaitoa tuottaneen tilan tämän syksyn uutuus on tilan oma jäätelö, jota maistatetaan kävijöille tulevana lauantaina. Jäätelöstä kerrotaan lisää ensi torstaina ruokasivulla ja TS Ruoka -sivustolla.

Lauantaina 30.8. kävijöille on auki yhteensä yhdeksän luomutilaa ympäri Suomen. Turun alueelta mukana on Suomisten isännöimän Vennan tilan (Perttelmäentie 1, Turku) lisäksi myös luomuvihanneksiin ja kasviksiin keskittynyt Kaarlejoki (Kaarlejoentie 17, Tortinmäki). Tilat ovat avoinna klo 12-15.

Tilakohtaiset yhteystiedot ja Suomen luonnon päivän ohjelmat löytyvät