Puutorin Vessasta tulee brittipubi Waterloo

HENRI SALORANTA

Turun Puutorilla kulkevat janoiset kansalaiset pääsevät jälleen kostuttamaan kurkkujaan julkisessa käymälässä, kun historialliseen kiinteistöön avataan uusi ravintola kesäkuun puolivälissä. Lontoolaissyntyinen ja parisenkymmentä vuotta sitten turkulaistunut Tim Gloganavaa paikalle perinteisen brittipubin, jonka toivotaan elävöittävän hiljaiseksi jääneen torin elämää.

Uusi ravintola aikoo panostaa erityisesti englantilaisiin ja skotlantilaisiin oluihin sekä ruokaan. Lisäksi luvassa on akustista musiikkia, visailuja sekä muun muassa jalkapallon MM-kisoja.

Glogan uskoo, että aidolle brittipubille on Turussa tilausta.

– Meidän erikoisuus on se, että olemme brittipubi, jolla on oikeasti brittiläinen omistaja. Sellaisia ei Turussa taida olla, hän naurahtaa.

Uuden pubin nimeä pohdittiin pidemmän kaavan mukaan, sillä Glogan halusi säilyttää nimessä rakennuksen historian. Alkuperäistä nimeä Glogan ei voinut käyttää, sillä se kuuluu edelliselle ravintolayritykselle.

– Englannissa on sellainen slangisana vessalle kuin loo. Lopulta päädyin nimeen The WaterLoo, koska sillä on useita merkityksiä sekä suomalaisille että englantilaisille, Glogan valottaa nimen taustoja.

Kiinteistöä hallinnoiva Turun toimitilamarkkinointi Oy on mielissään uuden vuokralaisen löytymisestä. Yhtiön edustaja Markku Heikkiläkertoo, että kiinteistön pelättiin jäävän jopa kokonaan ilman uutta vuokralaista.

– Hieman yllätyimme, kun jopa kymmenkunta yrittäjää osoitti kiinnostustaan. Tim Glogan oli heistä ensimmäinen, joten oli luonnollista valita hänet. Lisäksi hän vakuutti meidät suunnitelmillaan.

Heikkilä kertoi aiemmin Turun Sanomissa, että kiinteistöön etsitään ensisijaisesti ravintola-alan vuokralaista. Kiinnostusta oli muiltakin aloilta.

– Yksi olisi halunnut avata kirjallisen kulttuurin paikan ja toinen kauneushoitolan. Tilat on kuitenkin tehty ravintolalle, joten olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuun. Heikkilä myhäilee.

Lisää aiheesta: Ravintola Puutorin Vessa sulki ovensa.