Ruoka

Naantaliin avautui teehuone Thé Café

Naantali on saanut ensimmäisen teehuoneensa, kun Kuparivuoren kainaloon, Paavonrantaan on avautunut Thé Café. Se sijaitsee historiallisessa porvariskodissa, hotellina toimivassa Villa Randalassa.

– Teekulttuuri on kovassa nousussa ja ihmiset ovat hyvin laatutietoisia. He eivät halua juoda mitään pussiteetä, kertovat yrittäjät Hanna Pulla-Kankimäkija Olli-Pekka Kankimäki.

Paikan yksi innoittaja on ollut pariskunnan ystävä, teen puolestapuhuja Helena Petäistö. Hän on myös konsultoinut paikan teevalikoiman koostamisessa.

– Suomalaiset ovat kiinnostuneita esimerkiksi kiinalaisista ja japanilaisista vihreistä teelaaduista, sanoo Kankimäki.

Teen lisäksi tarjolla on toki kahvia, kuten paikan nimikin sanoo, sekä omatekoisia suolaisia ja makeita leivonnaisia. Raaka-aineina käytetään luomua ja mahdollisimman paljon lähialueen tuotteita.

Pulla-Kankimäen pariskunta aloitti yrittäjinä Villa Randalassa noin vuosi sitten, ja kahvila-teehuoneen perustaminen oli suunnitelmissa alusta saakka..

Vihdissä kartanoravintolaa pitkään pyörittänyt pariskunta päätyi Naantaliin vähän sattuman kautta. Villa Randala, jonka terassilta näkyy Kultaranta, hurmasi pariskunnan heti.

– Naantali on itsessäänkin vetovoimainen paikka: täällä on ihania ihmisiä ja aivan erilainen henki kuin muualla Suomessa! Täällä myös arvostetaan yrittäjyyttä, minkä huomasi esimerkiksi pankkien suhtautumisesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Thé Café (Rantakatu 20, Naantali) on avoinna toukokuun viikonloput ja kesällä joka päivä klo 14–20.30. Lapsiystävällisen teehuoneen pihapiiristä löytyy pupuja ja pieni leikkimökki.