Ruoka

Piparinleivonnan suomenmestaruus Raisioon

Myllyn Paras Oy:n järjestämän Piparinleivonnan SM-kilpailun voittaja ratkesi lauantaina. Kolmatta kertaa järjestetyn kilpailun voitti tänä vuonna raisiolainen Ninna Mäkinen.

Mäkinen valmisti lauantain finaalissa keinuhevosen. Tuomarit arvostivat uutta ideaa piparileivontaan, työn huolellista suunnittelua, tarkkaa työtä ja upeaa lopputulosta. Tuomareina toimivat kondiittori- ja leipurimestari Iiro Heinonen, kotitalousopettaja Arja Elina Laineja radiojuontaja Kimmo Vehviläinen.

Toisen sijan saavutti Kirsi-Marja PenttiläAitoosta. Hän teki kilpailussa piparirasian, jota voi käyttää myös lyhtynä. Ikkunat hän teki nallekarkeista. Penttilä sai kiitosta piparirasian koristelusta.

Finalistit leipoivat ja koristelivat kilpailussa itse ideoimansa piparkakkutyön. Aikaa oli puolitoista tuntia. Kisa oli aikataulultaan tiukka, koska annetussa ajassa tuli piirtää kaavat vapaalla kädellä, leipoa pipariosat, paistaa ne, jäähdyttää, koota ja koristella luomus käyttäen maksimissaan kolmea eri elementtiä, joista yksi oli pikeerikuorrute.