Ruoka

Paistettua ahventa Hus Lindmanin tyyliin

Sibeliusmuseon vieressä sijaitsevassa vaaleankeltaisessa puutalossa toimiva Hus Lindman satsaa skandinaavisiin makuihin. Kaiken pohjana on kuitenkin ranskalainen keittiö, linjaa keittiömestari Tomi Mäkinen.

Hän laati Turku lautasella 2 -kirjaan kolme herkullista reseptiä. Yksi niistä on kunnianosoitus varhaisperunalle, yksi muisto lapsuuden kesistä. Kolmas resepti, paistettu ahven, saa päälleen villiyrteistä valmistetun Voikukka Mie de Pain -levyn.

Miten annos syntyy - katso video Hus Lindmanin keittiöstä:

Keittiömestari Tomi Mäkisen valmistamaan pääruokaan tulee kevätkasvispaistos ja paistettu ahven voikukanlehti Mie de Pain -kuorrutteella. Turku lautasella 2 -kirja.