Ruoka

Suomen 50 parasta ravintolaa -äänestyksen jatkuminen epävarmaa

Suomessa parhaita ravintoloita on äänestetty vuodesta 2005. Vuosittaisen äänestyksen järjestämisestä ovat vastanneet Eat&Joy Maatilatorin perustajat Eeropekka Rislakki, Jari Etelälahtija Aki Arjola.

Miehet eivät ole tehneet tämän vuoden äänestyksestä vielä lopullisia päätöksiä.

– Asia on ollut kyllä ilmassa, sillä olemme saaneet siitä runsaasti kyselyitä niin ravintoloiden henkilökunnalta, äänestäjiltä kuin kuluttajiltakin. Lähiaikoina lyömme lukkoon, pistämmekö äänestyksen pystyyn, Rislakki kertoo.

Äänestyksen ajankohta vaihtelee, mutta käytäntö pysyy aina samana: parhaita ravintoloita pääsevät äänestämään sekä ravintola-alan ammattilaiset että ruoasta ja ravintoloista kirjoittavat ammattilaiset.

Suomessa 50 parasta ravintolaa -kilpailu järjestettiin aluksi Rislakin, Etelälahden ja Arjolan omistaman Viisi tähteä-lehden kautta. Lehti ja sen ympärille toteutettu verkkosivusto lopetettiin ja miehet perustivat Eat&Joy Maatilatorin, mutta äänestys on edelleen pysynyt kolmikon hallinnassa.