Kauppahalli täynnä vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja

Hallin ruokamaailman pääravintoloitsijana toimii Mbakeryn kahvila Piece of cake. Yrittäjät Mikko Hietalaja Katja Nurmiovat helpottuneita, kun oma unelma on saatu vihdoinkin kasaan ja käyntiin remonttipölyjen alta. Molemmat ovat tyytyväisiä yhteisten ruokailutilojen toimivuuteen, jotka tuovat eri yrittäjien välille myös yhteenkuuluvuuden tunnetta.

– Aluksi oli kieltämättä outoa, kun porukka tuli syömään sushia meidän jakkaroillemme. Nyt tuntuu kuitenkin hienolta ja hauskalta häivyttää ravintoloiden rajoja, Hietala sanoo.

Ravintoloilla on käytössä myös muita yhteisiä tiloja, esimerkiksi astioiden tiskaukseen tarkoitettu huone. Sen käytössä on ollut pientä alkukankeutta ja tiskit ovatkin olleet kaikkien yrittäjien yhteinen haaste.

– Nyt tunnemme jo toistemme astiat ja jokainen ottaa vuorollaan vastuun tiskaamisesta. Mielestäni se on toiminut hyvin, Hietala toteaa.

Uusina yrittäjinä halliin ovat saapuneet myös Sirpa Ruohonenja Annika Virtanen. Äidin ja tyttären Waudeli-kahvilan erikoisuuksia ovat suolaiset ja makeat vohvelit, jotka ovat suosittuja myös perheyrityksen Naantalissa sijaitsevassa Amandis-kahvilassa. Vohveleiden täytteet asiakas saa valita itse, ja niissä hyödynnetään kauden parhaita raaka-aineita.

– Kehittelemme koko ajan lisää uusia ideoita. Tällä viikolla keksimme lisätä valikoimaamme lounaana tarjottavan tapasvohvelin, johon voi valita neljää erilaista suolaista tai makeaa täytettä, Ruohonen kertoo.

Vohveleiden lisäksi kahvila tarjoaa jäätelöä, erikoiskahveja ja maustettuja kaakaoita. Niistä saattaa löytyä esimerkiksi valkosuklaan, piparkakun, chilin tai toffeen makua.

Uusien ravintoloiden joukkoon on löytänyt tiensä myös amerikkalaiseen tapaan tehtyä grilliruokaa tarjoileva Texas BBQ Grill. Sen listalla on muun muassa burgereita, wingsejä ja ribsejä.

Vaikka halliin on muuttanut mukavasti uusia yrittäjiä, on mukana silti paljon vanhoja tuttuja. Heikki Samstenkannustaa vanhoja yrittäjiä kehittämään omaa toimintaansa, ja monet ovatkin jo uudistaneet konseptiaan. Yksi näistä on Hallin Hovimestari. Sen omistajana toimii edelleen Pitopalvelu Maija Laine, mutta ravintolan ilme on paikan vaihtumisen myötä muuttunut ulkoasua ja listaa myöden.

– Meiltä saa edelleen annoksia mukaan, mutta nyt ruokaa voi nauttia myös täällä paikan päällä. Teemme kaikki annoksemme itse alusta alkaen täällä hallissa, kun ennen ne tulivat Verkahovista. Uutuksiamme ovat tanskalaiset voileivät eli smörrebrödit, yrittäjä Juha-Pekka Tanelikertoo.

Muista vahoista yrittäjistä ruokamaailmaan siirtyivät Hallin kotikokki, Hallin kebab-pizzeria ja Ha-Mi Vietnam Food. Sushia tarjoava Kado Sushi jäi remontin jälkeen nykyiselle paikalleen.

Annikan omenawohvelit

4 dl vehnäjauhoja
1 dl kauhahiutaleita
1 tl suolaa
½–1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
6 dl maitoa
1 muna
½ dl juoksevaa margariinia
tomusokeria
omenahilloa
vaniljajäätelöä
koristeeksi omenalohkoja ja kanelia

Sekoita hyvin kuivat aineet. Lisää joukkoon noin 6 desilitraa maitoa, muna ja juokseva margariini. Paista vohvelit kuumalla voidellulla raudalla.

Töpöttele vohvelin pinnalle sopivasti tomusokeria vaikka teepallon avulla. Lisää maun mukaan kotimaista omppuhilloa, pyöräytä päälle aimo annos vaniljajäätelöä, ehkä töräys kermavaahtoa ja koristele herkku omenalohkoilla ja ripauksella kanelia.