Ruoka

Hieman erilainen poikakalenteri

Kuvailisin sitä hieman erilaiseksi poikakalenteriksi: Varsinais-Suomen Miesmartat ovat nimittäin tehneet oman kalenterin vuodelle 2014. Kuvissa esiintyvät marttaherrat, ja kalenterin mukana saa vihkosen, johon on koottu herrojen lempireseptit jokaiselle kuukaudelle. Mukana on muun muassa Eeron erilainen kalapata ja burgundilainen lihapata.

Pari vuotta toimineisiin marttaherroihin kuuluu nelisenkymmentä henkeä, ja he kokoontuvat kerran-pari kuukaudessa kokkailemaan erilaisia ruokia yhdessä. Nyt syyskuussa vuorossa oli sienikurssi.

Kalenteri oli aluksi tarkoitus tehdä yhdessä paikallisen kauppiaan kanssa, mutta lopulta päädyttiin omaan kalenteriin. Kuvat otettiin kuitenkin Länsikeskuksen Citymarketissa. Miesmarttojen kalenteria on myynnissä Varsinais-Suomen Marttojen toimistolla (Yliopistonkatu 33) ja yksi kalenteri maksaa 10 euroa.

Kalenterissa on on myös TS Ruoka -sivustolla -nimistä blogia pitänyt Pena Arvela, joka on Turun Miesmarttojen puheenjohtaja. Häneltä vihkosessa on resepti Penan lokin suosikkireseptiin, .

Arvela lopettaa TS Ruoka -sivuston bloggarina, mutta Penan lokin jutut ja reseptit löytyvät TS Ruoka -sivustolta vuoden 2013 loppuun asti.