Pysähtymisen arvoinen paikka

HELI NIEMINEN

Oikein harmittaa, että on tullut ajettua ohi niin monta kertaa pysähtymättä. Tai hörpättyä peruskahvit jossain muualla. Pinetta-tehtaanmyymälän yhteydessä Halikossa sijaitseva (Vaskiontie 418) on nimittäin ihan oikeasti elämys.

Ensinnäkin kaupan sisällä sijaitseva kahvila on sympaattinen, toisekseen sen tiski suorastaan pursuilee herkullisen näköistä suolaista ja makeaa pikkusyötävää. Kumpikaan asia ei ole kaikilla pysähdyspaikoilla mikään itsestäänselvyys.

Sivuutamme makeat ja keskitymme lounastarjontaan: vaihtoehtoina on pari salaattia ja keitto. Kuvaaja päätyy kreikkalaiseen salaattiin, minä otan myyjän suositteleman vuohenjuustolla täytettyn focaccian.

Sitten seuraa ensimmäinen yllätys: kahvilassa onkin pöytiintarjoilu. Maksamme ja asetumme pöytään odottelemaan lounasta. Aika leppoisaa.

Aiemmin paikassa käynyt kuvaaja tietää jo mitä odottaa, mutta minä hämmästyn. Juomat tuodaan puulaudalle kauniisti aseteltuna, lisäksi mukana on muutama sydänkarkki, pieni konvehti ja sulaan suklaaseen dipattuja viinirypäleitä.

Ruoka on myös mainiota: focaccia on lämmitetty ja sen kanssa saa reilusti rapsakkaa salaattia, kreikkalainen salaatti on myös raikas ja valtavan kokoinen. Nälkä ei jää meistä kummallekaan.

Paikalle piipahtaa sopivasti toinen kahvilan omistajista, yrittäjä Mikko Virtaperko.

Hän kertoo, että yrityksen toiminta alkoi Toinen keksi -nimisestä kahvilasta ja mainostoimistosta Salossa kuusi vuotta sitten. Vuonna 2009 avattiin Design Hill Halikossa ja uusin paikka on Masuuni Cafe ruukkimiljöössä Teijossa.

Virtaperko sanoo, että Design Hillin ydintuote ovat käsintehdyt kahvit ja erikoissuklaat, mutta lounasta menee myös paljon.

– Kun perustimmme kahvilaa, ajattelimme, että haluaisimme tarjota enemmän kuin vain kahvin ja pullan. Yllättää ihmiset niin että se jäisi mieleen. Ihmiset ovat tottuneet jonottamaan seisten, me halusimme tehdä palvelukahvilan.

– Tämä paikka on siitä erilainen kuin muut kahvilamme, että ihmisillä on kiire, ruuat pitää saada nopeasti. Toisaalta usein on niinkin, että naiset kiertelevät kaupassa ja miehet tulevat tähän ”parkkiin”, Virtaperko naurahtaa.

Yritys valmistaa suuren osan kakuista ja suolaisista tuotteistaan itse, ja suosii luomu-, lähi- ja Reilun kaupan tuotteita. Suuri osa tuotteista on vähälaktoosisia, maidottomia ja myös gluteenittomia.

Lounasta tarjoillaan ma-su on klo 11-16, salaatit maksavat 9 euroa, keitto 7 e.

15714845 / 20130806 /  Kuvaaja: Jonny Holmén / Toimittaja: Heli Nieminen / Aihe: Design Hill Café. / Paikka: Halikko / Huomautukset:
15714845 / 20130806 / Kuvaaja: Jonny Holmén / Toimittaja: Heli Nieminen / Aihe: Design Hill Café. / Paikka: Halikko / Huomautukset: