Ruoka

Turussa tarjoillaan samppanjaa yli sadan metrin korkeudessa

Tuskin on toivuttu Jonne Aaroninkun Turussa tavoitellaan taas taivaisiin.

Tällä kertaa asialla on ravintola Pinella, joka järjestää samppanjatastingin 104 metrin korkeudessa tulevana lauantaina 3.8. Samalla tavoitellaan maailmanennätystä - tämän korkeammalla ei tiettävästi ole tastingeja pidetty.

Nosturiauto parkkeeraa Porthaninpuiston puolelle, ja halukkaita nostellaan korkeuksiin lauantaina puolesta päivästä myöhäiseen iltaan.

Korkealle pääsee kuka tahansa pääsylipun lunastanut, mutta paikkoja on vain rajallinen määrä. Kerrallaan koriin mahtuu neljä maistelijaa, lisäksi mukana on aina yksi ravintolan henkilökuntaan kuuluva henkilö - ilmeisesti joka toisella nostolla se on Pinellan keittiömestari Simo Hallikainen.

– Vapaaehtoisia ei lopulta meiltä ravintolasta niin kauhean paljon löytynyt, naureskelee hän.

Reissu kestää valmisteluineen aina puolisen tuntia, ja noston aikana maistellaan kolmea eri samppanjaa.

Pinellan ennätystasting ei ole syntynyt DBTL-jälkihuumassa, vaan sitä on valmisteltu jo pitkään. Tietoa Jonne Aaronin tempauksesta ei ravintolalla etukäteen ollut, vaikka yhteistyökumppani on molemmissa tempauksissa sama, eli turkulainen Janneniska Turku Oy. Maisteltavana olevat samppanjat ovat Deutzin. Mukana järjestelyissä on myös turkulainen ruokablogi , joka aikoo blogata tapahtumasta paikan päältä.

Simo Hallikainen kertoo, että tempauksen lupa-asioiden kanssa on mennyt niin kauan, että asia voitiin julkistaa vasta nyt.

Lippu tastingiin maksaa 79 euroa per henkilö ja varaukset tehdään kautta. Osa paikoista on jo varattu.

Tapahtumalla on säävaraus, huonolla säällä se perutaan.