Ruoka

Rannan ruokakojut poistunevat Laiturista

on uudistamassa ruokatarjontaansa ensi vuodesta alkaen.

– Haluan kebab-kioskit ja muut vastaavat pois rannasta. Ne sopivat monille festivaaleille, joilla ei ole muita vaihtoehtoja, mutta tässä on gourmet-ravintoloita ihan vieressä, joten turha niitä on tuoda rantaan, miettii festivaalin toimitusjohtaja Pasi Tamminen.

Tamminen kehittäisi mielellään DBTL-alueen sisälle vaikkapa bistron, jossa ihmiset voivat ruokailla, samaan tapaan kuin mitä vip-vieraille on nyt tarjolla.

– Yleisölle oli tänä vuonna myynnissä vip-lippuja, ja ne vietiin käsistä. Samoin esimerkiksi samppanjan kulutus ylitti jo torstaina sen, mitä koko viime vuonna myytiin. Ihmiset haluavat satsata laatuun, ja meidän pitää vastata siihen, sanoo Tamminen.

– Meillä on nyt vuosi aikaa kehittää jotain uutta.

Yhteistyökumppanina toimii Herkkupiste catering, joka on vastannut jo useina vuosina vip-vieraiden, artistien ja festivaalihenkilökunnan ruuista. Ruokittavia on ollut päivittäin reilut viisikin sataa.

Artistit ovat toivoneet tänä vuonna backstagelle kunnon kotiruokaa.

– Heille valmistamme muun muassa lasagnea ja burgundinpataa, kertoo keittiöpäällikkö Teemu Rantanen.

Henkilökunta on saanut myös kotiruokaa, vipeille taas kokattiin aasialaishenkinen buffet. Siihen kuului muun muassa marinoituja kasviksia ja nuudeleita yhdistävä, vihreällä chilikastikkeella maustettu salaatti, sekä savustettua siikaa, vihreää papaijaa ja limeä yhdistelevä salaatti. Lämpimällä puolella tarjolla oli muun muassa paahdettua possun kylkeä ja haudutettua lohta punaisessa currykastikkeessa. Buffetin monipuolinen ja vivahteikas makumaailma on saanut runsaasti kiitosta asiakkailta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Pilkkomista on riittänyt, sillä aasialainen ruoka on käsityötä, naurahtaa Rantanen. Oma hommansa oli siinäkin, että haudutettiin ylikypsäksi 150 kiloa possua. Rantala kertoo, että kaikki ruuan elementit aina maustetahnoja myöten on tehty itse, ja ruokiin on käytetty myös erikoisia raaka-aineita, kuten salaatissa olevaa vihreää papaijaa. Ruuat valmistetaan yrityksen toimipisteessä Ruissalossa, ja kuljetetaan festivaalialueelle valmiina.

– Aasialainen ruoka sopii festivaaliolosuhteisiin hyvin, ja se sopii monille erikoisruokavaliota noudattaville, koska siinä ei käytetä esimerkiksi maitoa tai munaa, sanoo Herkkupisteen yrittäjä Titta Kärnä.