Ruoka

Näin keität varhaisperunat oikein

Kotimaiset varhaisperunat tulevat nyt vauhdilla juhannuspöytiin. Jotta niiden maku olisi paras mahdollinen, kannattaa kiinnittää huomiota myös perunoiden keittämiseen.

Näin onnistuvat maukkaimmat varhaisperunat:

  • Harjaa perunat puhtaiksi mullasta. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja mausta vesi merisuolalla. Teelusikallinen suolaa vesilitraa kohden on hyvä suhde. Lisää veteen kevätsipulin varsia ja tillinvarsia.
  •  Lisää perunat kiehuvaan veteen. Ensin isot ja pienet hännänhuippuna. Kaada pois ylimääräinen vesi. Jätä kattilaan sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät.
  •  Anna perunoiden kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla. Muista, että peruna ei saa olla läpipehmeä.
  •  Kaada vesi pois ja laita kattilaan puhdas liina imemään kosteutta. Talouspaperikin käy. Jätä kansi hetkeksi vielä kattilan päälle.
  •  Ripottele perunoiden päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua.