Ruoka

Vuoden kokki -kisan kaksoisvoitto Turkuun

Kamppailu kokkien Suomen mestaruudesta kävi lauantaina kuumana Helsingin messukeskuksessa. Toisistaan otti mittaa kuusi kokkia, ja heistä kaksi oli turkulaisia.

keittiöpäällikkö Erik Mansikkaja keittiömestari Jarno Seppäkokkasivat keskittyneesti, ja se palkittiin: Erik Mansikka sai myöhään lauantai-iltana tietää olevansa Vuoden kokki 2013, ja Jarno Seppä sijoittui kisassa toiseksi.

Suomen kokkimaajoukkueeseen kuuluva Mansikka oli kisassa mukana neljättä, ja omien sanojensa mukaan viimeistä kertaa.

Mansikka vitsaili, että toivottavasti Suomen kisassa tapahtuu sama kuin Ruotsissa: siellä kisan voittaja osallistui kilpailuun neljättä kertaa.

Jarno Seppä oli kisaamassa ensimmäistä kertaa.

Mansikka arvioi kisan jälkeen, että hänen annoksensa onnistuivat hyvin, mutta ei pitänyt itseään voittajana.

Seppä taas arvioi, ettei hänen suorituksensa mennyt ihan nappiin pääruan osalta. Alku- ja jälkiruokaan hän oli tyytyväinen.

Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimi Marko Palovaara(Bistro O mat) ja päätuomarina Sauli Kemppainen(Kämp Hotel).

Samaan aikaan järjestettiin ensimmäistä kertaa Vuoden tarjoilija -kilpailu. Sen voitti Maria Suihkonenravintola Hullu Porosta, kakkoseksi tuli Saara Alanderravintola Rouxista.

Miltä tuntui olla maistelemassa Vuoden kokki -finalistien ruokia?