Ruoka

Kira Weckman on Suomen Top Chef 2013!

– Voittaminen tuntui epätodelliselta! Koko tilanne oli niin epätodellinen, muistelee 25-vuotias Kira Weckmansitä hetkeä, kun sai kuulla olevansa vuoden 2013 Suomen Top Chef.

– Jaksoin kyllä uskoa itseeni ja pystyin tekemään finaalissa tehtävät, mutta silti, en muista oikein mitään siitä miten reagoin, taisin olla aika jäätynyt, Kira nauraa.

No, oman reaktionsa Kira on jo nähnyt, samoin lukuisat muutkin, kokkasihan Kira suositussa tv-ohjelmassa.

Kirasta tuli voiton myötä ensimmäinen naispuolinen Suomen Top Chef.

– Toivon, että tämä rohkaisisi nuoria naiskokkeja kilpailemaan ja etenemään urallaan rohkeasti, eivät naiset todellakaan ole sen huonompia kokkeja kuin miehetkään!

Kira itse on kilpaillut ahkerasti, ja ollut mukana muun muassa Suomen Kokkimaajoukkueessa vuosina 2010-2011. Tottumuksesta kovaan paineeseen ja kilpailutilateisiin oli varmasti etua, mutta eniten Kira sai kiitosta makuaististaan. Jopa Hans Välimäkiylisti sitä parhaaksi, mitä kenelläkään Top Chef -kilpailijalla on koskaan ollut.

– Maku on minulle se kaikkein tärkein juttu, joten maistoin koko ajan kaikkea, vielä siinäkin kohtaa kun nostin ruokia lautaselle. Kun tiesin täsmälleen miltä ruuat maistuivat, osasin myös kehittyä palautteen perusteella paremmin, kertoo Kira.

Finaaliin Kira kertoi menneensä hyvällä fiiliksellä.

– Siitä olin itsekin yllättynyt, että pysyin finaalissa niin rauhallisena. Jännitin sitä että jännittäisin liikaa, mutta sitten kun selvisi, että saamme apulaisen, helpotti. Tiesin, että pystyisin tekemään sen mitä olin suunnitellut, ja minulla oli tosi hyvä mieli ja tsemppi päällä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kira kiittelee, että avuksi saapunut Top Chef -voittaja Aleksi Herlevioli myös hieno henkinen tuki tiukassa finaalitaistossa.

Kira on jo nyt saanut Top Chef -ohjelman takia lukuisia työtarjouksia ja yhteydenottoja, ja voiton myötä niitä lienee luvassa lisää. Kiralla on oma yritys, KW Catering & Consulting, jonka kautta hän työllistää itseään.

– Unelmani on oma ravintola, miehenikin on nimittäin kokki! Mutta annamme sen idean hautua vielä hetken ja katsomme, mitä seuraavaksi tapahtuu.