Ruoka

TS:n vanhassa asiakaskonttorissa avautui ravintola Fontti

– Jokaiseen ravintolan taakse koitetaan rakentaa tarinaa. Tämän ravintolan tarina kuuluu kiinteästi rakennuksen historiaan, sanoo ravintoloitsija Turo Nolvi.

Historia on läsnä uudessa ravintolassa aina nimeä myöten: Turun Sanomien vanhassa asiakaskonttorissa Kauppiaskadulla  torstaina avautunut paikka on nimeltään Fontti.

Tila näyttää osittain samalta kuin ennen: lattia on sama, seinien väritys samantyyppinen, kadulle avautuvia isoja ikkunoita ei ole peitetty.

Paljon on myös muuttunut. Esimerkiksi tila näyttää nyt paljon suuremmalta, vaikka baaritiski jakaakin salin kahtia, etuosan baaripuoleen ja ruokailulle pyhitettyyn takaosaan.

Rakennuksen historiasta muistuttavat esimerkiksi seinälle maalattu suuri lehtimies ja vanhat kirjoituskoneet, jotka ovat pitkäaikaislainassa TS-auto- ja viestintämuseosta. Miesten vessasta löytyy Turun Sanomien vanha puhelinkeskus.

Asiakaskonttori ei muuntunut ravintolaksi aivan kädenkäänteessä, sillä tilan remontti alkoi jo marraskuussa, ja valmistui vasta nyt.

Alvar Aallonsuunnittelemaa, Museoviraston vahvasti suojelemaa rakennusta ei ollut helppo remontoida, mutta Nolvi on lopputulokseen tyytyväinen. Remontin aikana uusittiin myös paljon näkymättömissä olevia rakenteita ja muun muassa rakennettiin tilaan ravintolakeittiö.

Fontin yläkerrassa on 150 asiakaspaikkaa, kahteen kabinettimaiseen tilaan jakautuvassa alakerrassa paikkoja on reilu 50 lisää.

Fontin keittiömestarina toimii Venetsiasta Turkuun muuttanut Lenny Crocicchio, ja muukin keittiötiimi on varsin kansainvälistä. Tarkoituksena on myös tuoda ravintolaan vierailevia kokkeja.

Ravintolajohtaja Jaana Nolvi kertoo, että ruokaa leimaa välimerellisyys, ja paljon raaka-aineita tuodaan suoraan Italiasta.

– Meillä on Fontissa tavallaan kolme konseptia: päivällä lounas, illalla à la carte ja lisäksi baarin puoli, johon tulee myöhään illalla dj, kertovat Nolvit.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lounasta tarjoillaan kello 11-15, sitten on parin tunnin huoltotauko, ja ravintola avautuu illaksi kello 17. Dj soittaa kello 23 alkaen.

Lounasvaihtoehtoihin kuuluvat keitto, salaatti, pasta ja kala-annos, hinnat vaihtelevat 8-20 euron välillä. Listalla olevat pääruuat sijoittuvat hinnaltaan 20-30 euron välille, pizzat noin 15 euron tuntumaan.

Fontti ei ole mainostanut eikä rummuttanut avaamistaan mitenkään, eikä myöskään erityisiä avajaisia pidetä.

– Ravintolaa ei voi suunnitella valmiiksi paperilla, se muotoutuu vasta avaamisensa jälkeen, ihmisten myötä. Aloitellaan nyt matalalla profiililla, miettivät Nolvit.

À la carte -lista on otettu käyttöön heti, lounastoiminta alkaa ensi viikolla.