Ruoka

Sikke Sumari kiukkuisena: "Virheistä pitää maksaa!"

Sikke Sumarinuusimman ruokakirjan ympärillä kuohuu.

-kirja oli määrä julkistaa huomenna tiistaina 26.2. TS Ruoka viime jo viikolla. Nyt julkistustilaisuus on kuitenkin peruttu.

Syynä on se, että Sumari ei hyväksy sitä, millaiselle paperille kirja on painettu. Kirja on kuitenkin lähetetty normaalisti kirjakauppoihin myyntiin.

Kustantamo Paasilinnan lähettämässä tiedotteessa julkistustilaisuuden peruutuksen syytä ei ole kerrottu, joten Sumari sanoo, että hänen puhelimensa soi tauotta, kun ihmiset haluavat tietää mistä on kyse. Sumari on sotkusta varsin kiukkuinen, eikä pidä sitä erityisen hyvänä markkinointina kirjalleen.

Hän ei kuitenkaan halunnut painaa asiaa villaisella, vaan tehdä siitä julkisen.

– Edellinen kirjani on painettu pehmeälle, himmeäpintaiselle paperille, ja tämän kirjan kuvat on otettu sellaista ajatellen. Ne eivät toistu sillä tavalla kuin pitäisi ohuella kiiltävällä paperilla, jolla kirja on nyt on painettu.

– Paperi on vääränlaista, ja virhe ei ole painon, vaan kustantamon. Ei riitä että ollaan pahoillaan. Kyllä minä sen ymmärrän että virheitä voi tapahtua, mutta niistä sitten pitää maksaa. Ja ne pitää korjata, vaikka siihen sitten menisikin joku euro.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjan kuvat on ottanut Benjamin Ilmoni.

Sumari sanoo, ettei osaa arvioida sitä, miten iso ongelma kirjan väärälle paperilla painaminen on tavallisen lukijan silmiin.

– Kirjan kannessa on kuitenkin meidän, minun ja kuvaajan nimet, joten me olemme vastuussa laadusta. Siksi en halua painaa tätä villaisella.

Sumari kertoo saaneensa kustantamoltaan tänään tekstiviestin, jossa kerrotaan että uusintapainos on tilattu. Hän ei silti tiedä, mitä se käytännössä tarkoittaa, ja milloin uusintapainos julkaistaan.

Kustannuspäällikkö  Jan ErolaKustannusosakeyhtiö Paasilinnasta kommentoi asiaa sähköpostitse sanomalla, että kirjan ensimmäinen painos on kaupoissa, toinen painos on tilattu, ja kirjalle ei järjestetä julkistamistilaisuutta.

Sumarin kirjaan liittyvistä ongelmista kertoi ensimmäisenä