Ruoka

Junior MasterChef -Idan tulikoe

Suomen ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) Junior MasterChef –ohjelman voittaja Ida O’Mahoneyei suunnistanut perjantaina kouluviikon päätteeksi hiihtoloman viettoon kuten muut luokkatoverinsa.

Sen sijaan Ida puki ylleen kokkitakin ja tarttui melkein käsivartensa kokoiseen vispilään. Ida kokkaa lauantaina Skanssissa sijaitsevassa Jesse’s Dine –ravintolassa yhdessä keittiömestari Jesse Söderlundinkanssa, ja koko perjantai-ilta kului lauantain serviisiä valmistellen.

Idean yhteistyöstä keksi Jesse, sillä hän on kotoisin Merimaskusta, jossa Ida asuu. Hänestä tuntui hauskalta idealta pyytää Ida ammattikeittiöön kokkaamaan, ja Ida tarttui tilaisuuteen. Kaksikko istui alas pari kertaa ja suunnitteli ruokalistan yhdessä.

-  Ida tykkää italialaisesta ruuasta, mutta toisaalta mietittiin myös kotipaikkaamme Merimaskua. Menu on siis italialais-merimaskulainen, nauraa Jesse.

Yhteistyö saa mahdollisesti jatkoa vielä tulevaisuudessakin, mutta ensin keskitytään hoitamaan yksi ilta.

Ida suhtautuu ensimmäiseen oikeassa ravintolassa kokkaamaansa illalliseen rauhallisesti. Hänen vastuulla on menun jälkiruokapuoli, ja perjantaina hän valmisti ensi töikseen suklaakakkua noin 50 hengelle.

- Täällä ammattikeittiössä on kiva kokata, on aika rauhallistakin. Välineitä pitää tosin etsiä koko ajan, Ida naurahtaa.

Suklaakakun valmistaminen huvittaa Ida, sillä kakkuun tarvitaan huikeat 1,2 kiloa suklaata. Jauhoja siihen ei tule lainkaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ida kertoo seuraavansa jonkin verran tämän kauden aikuisten MasterChefiä, ja hän vierailee itsekin tämän kauden jaksoissa tuomarin ominaisuudessa. Idan tähdittämä jakso esitettäneen televisiossa lähiaikoina.

Muun muassa Suomen kokkimaajoukkueessa mukana ollut Jesse avasi Jesse’s Dinen viime kesänä. Jessen toinen, samanniminen ravintola toimi aiemmin Aktia Arenalla, mutta kun vuokrasopimus päättyi vuoden lopussa siellä, kaikki toiminta on keskitetty Skanssiin.

- Meillä on toisin päin kuin ravintoloissa yleensä: kiireistä viikolla ja hiljaisempaa viikonloppuisin. Lounailla on usein tosi kiirettä, ja tänään meni rikki asiakasennätys, kun täällä kävi 193 lounasasiakasta, Jesse kertoo.

Ideat eivät tunnu mieheltä loppuvan, sillä toimintaan kuuluu lisäksi catering-palvelu, viikottaiset kokkikoulut ja kokki kotiin –palvelu, joka on kasvattanut suosiotaan huimasti. Siinä joku ravintolan kokeista saapuu asiakkaan kotiin ruokineen ja astioineen kaikkineen.

- Sitä on tilattu illanviettoihin, synttäreille, tupareihin ja myös yllätykseksi puolisolle, Jesse kertoo.

Kevääksi on luvassa wine & dine –klubia, sunnuntaisin tarjolla on brunssi ja kesäksi Skanssin pihalle saadaan auki 40-paikkainen terassi grilleineen ja jäätelökioskeineen.

Idan ja Jessen lauantaina 16.2. kokkaamaan illalliseen on vielä paikkoja. Idan valmistaman suklaakakun resepti on tulossa TS Ruoka –sivustolle ensi viikolla.