Ruoka

Suomen suosituimmat ruokablogit ovat tässä!

Medianäkyvyyden ja viestintäpalvelujen asiantuntija Cision on listannut Suomen ruoka-aiheisten blogien kymmenen kärjen.

Listaus koottiin ruoka-aiheisista blogeista, ja kärkeen nousi oululaisen pariskunnan ylläpitämä Pastanjauhantaa-blogi.

Monipuolisia reseptejä ja muita ruoka-aiheisia postauksia sisältävä Pastanjauhantaa on jo pitkään lukeutunut Suomen suosituimpiin ruokablogeihin.

Kakkossijan nimiinsä vienyt Campasimpukka-blogi koostuu pääosin värikkäällä kuvamateriaalilla elävöitetyistä ruoanvalmistusohjeista. Myös tämänkertaisen kärkikolmikon täydentävä Siskot kokkaa-blogi keskittyy postauksissaan reseptien ja käytännön vinkkien jakamiseen.

– Emme ota listalla kantaa blogien suosituimmuuteen, eikä kyse ole meidän tai kenenkään muun mielipiteistä. Tämä listaus on täysin laskentaan perustuva, selittää marketing manager Jenni SalomaaCision Finland Oy:stä.

Suosituimmuutta lasketaan useilla kriteereillä, mittariksi ei riitä pelkkä kävijämäärä. Muita vaikuttavia tekijöitä ovat blogin päivitystiheys, postauksiin liittyvät keskustelut sekä linkitykset ja jaot sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa ja Twitterissä.

–Suosituimpia blogeja päivitetään usein ja niillä on aktiivisia kävijöitä, jotka kommentoivat postauksia ja linkkaavat niitä, kiteyttää Salomaa.

Edellisen kerran Cision listasi ruokablogeja vuonna 2010, vuonna 2011 listattiin suosituimmat leivontablogit. Vuoden 2010 suosituin ruokablogi oli Kinuskikissa, se oli myös leivontablogien listan kärjessä. Nyt sitä ei listalla näy, sillä tällä kertaa pitäydyttiin tiukasti vain ruokablogeissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ainahan tulokset ovat tavallaan yllätys. Toisaalta vakiintuneiden blogien suosiota osaa odottaa, toisaalta taas blogosfääri laajenee koko ajan ja listalle voi nousta yllättäjiäkin, miettii Salomaa.

Listauksessa eivät ole mukana toimituksellisten medioiden kuten uutissivustojen blogit.

Top 10 -ruokablogit Suomessa tammikuussa 2013

1.

2.

3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Vuoden 2010 lista näytti tältä:

1.

2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Cisionin top-blogit listataan kerran kuukaudessa vaihtuvasta aihepiiristä. Aiempiin listauksiin voi tutustua .