Ruoka

Parhaat ruokablogit on palkittu

Blogit rikastuttavat elämäämme kohtauspaikkoina, suitsutti Gloria Blow Awards -tuomaristo palkitessaan suomalaisblogeja perjantaina.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä palkintogaalassa palkittiin Vuoden parhaat ruoka- ja sisustusblogit. Lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan kaikkien suomalaisten blogien joukosta, mutta paras ja kaunein -kategorioissa päätöksen teki tuomaristo, jossa oli Glorian edustajan lisäksi jäseniä suomalaisista ruoka-alan toimijoista, muun muassa Valiolta, Fazerilta ja Pauligilta.

Alkukarsinnan teki esiraati, joka kävi keväällä läpi valtavan määrän blogeja. Huomiota kiinnitettiin muun muassa blogin aktiivisuuteen, sisältöön, persoonalliseen tyyliin ja kuviin.

Esiraati asetti kategorioihin kymmenen ehdokasta, joista varsinainen tuomaristo valitsi voittajan.

Vuoden parhaaksi ruokalogiksi valittiin ja vuoden kauneimmaksi ruokablogiksi . Lukijoiden suosikkiblogi oli , kakkoseksi tuli , kolmanneksi .

- Tällaisena vaatimattomana ihmisenä täytyy sanoa, että olen aidosti hämmästynyt ja otan nöyränä vastaan tämän tunnustuksen, sanoi hämillisen oloinen Jaakko Kujanpääpuristaessaan kädessään kukkakimppua ja kunniakirjaa.

- Yön tunteina kun on raapustellut postauksiaan, ei ole voinut kuvitellakaan että joskus saisi tällaisen palkinnon.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Chez Jasu on olut olemassa kolme vuotta. Ensin Kujanpää teki muistiinpanoja ruuista itsekseen, sitten päätti alkaa kirjata niitä blogiin.

- Postaan sinne niitä ruokia, mitä milloinkin tulee tehtyä, Kujanpää sanoo.

Vatsasekaisin kilinkolin -blogin hauska nimi juontuu leikkiravintolasta, jota Riikka Karppinenpiti lapsena siskonsa kanssa.

Visuaalisuus on tärkeää puolitoista vuotta blogiaan pitäneelle Karppiselle.

- Tämä on minulle tärkeä harrastus ja tavallaan leikkikenttä, jossa voi kokeilla kaikkea. Fokus on ruuassa, mutta välillä voin poiketa asian viereenkin.

Karppinen paljastaa, että kuvaa ruokansa aina keskellä olohuonetta.

- En tee mitään ruokia varta vasten blogia varten, vaan juttuni ovat arkilähtöisiä. Teen postauksia kaksi tai kolme viikossa, en halua ottaa bloggaamisesta paineita. Teen tätä omaksi ilokseni.

 Sisustusblogisarjojen voittajat parilla (paras sisustusblogi), (kaunein sisustusblogi) ja (lukijoiden suosikki). Lukijaäänestyksen kakkonen oli ja kolmas .

Lue myös