Ruoka

Palkintoja ravitsemusasiantuntijoille

Ravitsemuksen Tutkimussäätiö on jakanut kaksi palkintoa ansioituneille ravitsemusasiantuntijoille. Kymmenentuhannen euron tiedepalkinnon sai Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmansioistaan ravitsemusvaikuttajana. Fogelholm on tehnyt ravitsemuksen merkitystä tunnetuksi monissa tehtävissään ja hän on osallistunut avarakatseisesti, rohkeasti ja aktiivisesti julkiseen ravitsemuskeskusteluun. THM Reijo Laatikaisellemyönnttiin 1 500 euron tunnustuspalkinto korkeatasoisesta ravitsemusblogista.

Mikael Fogelholm on työskennellyt urallaan paitsi tutkimuksen parissa, myös tiedemaailman hallinnollisissa ja tiedepoliittisissa tehtävissä. Hän on toiminut muun muassa Helsingin yliopiston Tutkimus- ja kehittämiskeskus Palmenian tutkimus- ja kehitysjohtajana, UKK-instituutin johtajana sekä Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen yksikön johtajana.

Reijo Laatikainen on koulutukseltaan ravitsemusterapeutti, terveydenhuollon maisteri ja MBA. Hän pitää internetissä ravitsemusaiheista Pronutritionist -blogia ja osallistuu aktiivisesti sosiaalisessa mediassa käytävään ravitsemuskeskusteluun. Laatikainen seuraa ravitsemustutkimusta ja popularisoi ansiokkaasti ja objektiivisesti tutkimustuloksia ylläpitäen asiallista ja korkeatasoista keskustelua ravitsemuksesta. Laatikainen on myös perustanut netissä toimivan ravitsemusterapia- ja konsultointipalvelun.