Ruoka

Esittelyssä: jutut

Jutut-osiossa syvennytään esimerkiksi ajankohtaisiin raaka-aineisiin, kiinnostaviin henkilöihin ja paikkoihin. Osiolle tulee torstain Ruokasivulla olevia juttuja, lauantaisin Extra-liitteen tarjontaa. Lisäksi osastolla on vakituisia, omia juttusarjoja.

Ensimmäisenä niistä aloittaa joka toinen maanantai ilmestyvä juttusarja nimeltä Parasta juuri nyt. Sarjan tarkoitus on tutkailla hevi-osastojen tarjontaa kertoa siitä, mitä hedelmiä, vihanneksia tai marjoja kannattaa milloinkin  Tämän syksyn ajan juttusarjan asiantuntijana on Meira Nieminen, joka työskentelee K-Supermarket Hirvensalon hevi-osaston vastaavana.

Nieminen luonnehtii työpaikkaansa isoksi kyläkaupaksi: suuri osa asiakkaista on tuttuja, ja asiakkaiden kynnys kysellä asioita matala. Meiralle tuleekin paljon toiveita ja palautteita, ja niiden pohjalta myös muokataan valikoimaa: jos jotain toivotaan, sitä usein tilataan, jos taas jostain tuotteesta tulee negatiivista palautetta, siitä saatetaan luopua.

– En voi ajatella vain sitä, mistä itse tykkään tai en, vaan tärkeintä on se, mitä asiakkaat haluavat. Siksi kaikki palaute on todella tärkeää.

Meira sanoo, että asiakkaita kiinnostavat nykyisin erityisesti tuotteiden alkuperä ja paikallisuus, eli he haluavat tietää, mitä ostavat. Myös luomun kysyntä kasvaa koko ajan. Moniin tuotteisiin onkin merkitty se, mistä ne tulevat, ja esimerkiksi kotimaisista omenoista kerrotaan aina lajikkeet.