Ruoka

Peltileipiä pubissa

Kesällä Aurajokirantaan upealle paikalle avattu Pub Niska tarjoilee lounastajille peltileipiä eli korkealaatuisia pizzoja. Ravintolassa ei ole varsinaista lounaslistaa, mutta viiden eri pizzan valikoima on tarjolla koko päivän kello 11:sta myöhäiseen iltaan asti.

Peltileipien raaka-aineet ovat ylellisiä. Tarjolla on esimerkiksi lampaanlihalla, bearnaisekastikkeella, aiolilla, kylmäsavulohella, piparjuurikastikkeella, vuohenjuustolla ja ilmakuivatulla kinkulla varustettuja herkkuja. Pizzojen lisäksi valikoimassa on aina myös kahta salaattia: lounastaja voi valita joko savulohta tai kanaa sisältävää salaatin.

Pizzat tuodaan pöytään nopeasti, ja ne maistuvat herkullisilta. Pohja on rapea ja juuri sopivan paksu. Täytteissä ei ole säästelty, ja raaka-aineet maistuvat tuoreilta ja laadukkailta. Seuralainen kehuu pizzan koostumusta sopivan kosteaksi, muttei kuitenkaan liian rasvaiseksi. Pizzojen päälle ripoteltu rucola on mukava lisä, varsinkin kun mukana ei tule lisukesalaattia.

Pelkille kasvissyöjille lista on kuitenkin suppea. Pub Niskan franchising-yrittäjänä toimiva Lasse Pernellkertoo myöhemmin, että kasvispizza pystytään tekemään soveltamalla, mutta gluteenitonta vaihtoehtoa ei ole tarjolla. Mikäli vuokrasopimus syyskuun lopun jälkeen jatkuu, lupaa Pernell monipuolistaa valikoimaa muun muassa entistä laajemmalla salaattitarjonnalla ja valmiilla kasvispizzalla.

Palvelu ravintolassa on kohteliasta ja sujuvaa. Kysyttäessä lampaan alkuperäisestä ruhonosasta tarjoilija ei osaa antaa vastausta, mutta hän tietää raaka-aineiden tulevan suuremmaksi osaksi Maarianhaminasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pub Niskan luoja, Strömsöstäkin tuttu ei näy mitenkään ravintolassa tai sen sisustuksessa. Sen sijaan ravintolalle nimensä antanut salakuljettaja Algoth Niska esitellään paikan seinillä oleviin tauluihin kirjoitettujen tarinoiden kera. Sisustuksessa pöytinä ja tuoleina käytetyt puulaatikot ovat hauskoja yksityiskohtia, samoin kuin kattoon ripustetut purjeet.

Pub Niskan pizzat ovat isoja ja vievät suuremmankin nälän. Ruokailun päätteeksi useampikin lounastaja saattaa kaivata kahvia, mutta se ei kuitenkaan kuulu hintaan edes lounasaikaan. Kuppi kahvia maksaa ekstraa yhden euron verran.

Pub Niska

  • Kristiinankatu 1
  • Avoinna arkisin klo 11–22, ei varsinaista lounasaikaa.
  • Pizzojen hinnat 10–13 euroa. Hinta sisältää veden.
  • Pub Niskalla ei ole internetsivuja, mutta oma fanisivu löytyy Facebookista.