Messuilla viinejä ja lähiruokaa

Turun Sanomat

Turun Ruokamessut järjestetään tänä vuonna nimellä Turun Ruoka- ja Viinimessut, sillä messujen viinialue on laajentunut aiemmista vuosista. Messujen teemoina ovat espanjalainen, kreikkalainen ja venäläinen keittiö.

Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 5.-7.10. pidettävillä  ruokamessuilla on mukana noin sata näytteilleasettajaa.

Messujen projektipäällikkö Päivi Järveläkertoo, että lähiruokatarjonta on esillä laajemmin kuin koskaan. Omalla osastollaan näkyvät esimerkiksi Aitoja Makuja Varsinais-Suomesta sekä maakunnat Vakka-Suomi, Turunmaa, Loimaa ja Salo.

Messujen Puustelli-lavan isäntinä ovat tuttuun tapaan Aki Wahlmanja Antti Vahtera– vierainaan esimerkiksi professori Alf Rehnsekä kirjailijat Panu Rajalaja Tuomas Kyrö.

Messuilla nähdään myös keittiömestari Kari Aihinen(Savoy-keittokirja), ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia(Terveellistä ruokaa vartissa) ja keittiömestari Tatu Lehtovaara(Sienimetsästä risottoon).

Jo viime syksynä nähty ja suuren suosion saanut suuri sushikoulu tulee taas messuille, samoin suklaa- ja viinitasting.

Samana ajankohtana ruokamessujen kanssa järjestetään perinteiseen tapaan Turun kansainväliset Kirjamessut. Myös Tiedemessut ja keräily sekä levyt näkyvät messukeskuksessa samana viikonloppuna.