Näköislehti
Jätä uutisvinkki
  • Etusivu
  • Uusimmat
  • Paikalliset
  • Uutiset
    • Kotimaa
    • Talous
    • Oikaisut
  • Teemat
    • Hyvinvointi
    • Koti
    • Ruoka
    • Saaristo
    • Tiede
  • Urheilu
    • Futis
    • Kiekko
  • Kulttuuri
    • TS Kirja
  • Financial Times
  • Tähtijutut
  • TS+
  • Puheenvuorot
  • Lukijoilta
  • Blogit
  • Keskustelut
  • Kaffepaussi
  • Kuvagalleriat
  • Videot
  • Menovinkit
  • Fingerpori
  • Tilaa TS
  • Asiakaspalvelu
  • Mediamyynti
  • Verkkokauppa
  • Kaupallinen yhteistyö
Ruoka
  • Ajankohtaiset
  • Turku lautasella
  • Reseptit
  • Blogit
Kokonaisen kalan valmistaminen on todella yksinkertaista, eikä tuore kala kaipaa isoa maustearsenaalia tai kastikkeita. Ruusukaalisipsit tuovat annokseen rouskua.
Reseptit

Ympäristö kiittää kotimaisen kalan syöjää – näistä uusista resepteistä saat intoa ravintosuositusten mukaisiin aterioihin

25.2.2021 10:00
Huikopalan yrittäjä Samuli Lehto kertoo, että buffetlounaalla on tarjolla maukasta kotiruokaa perinteisillä ja uusilla vivahteilla.
Lounaspaikka

Lounaspaikka: Huikopalassa tehdään ruokaa suurella sydämellä

25.2.2021 9:10
Jenna Routi haluaa tarjota asiakkailleen puhtaista raaka-aineista valmistettuja ravintorikkaita tuotteita.
Lounaspaikka

Lounaspaikka: Kahvila Oksi tarjoaa puhtaista raaka-aineista valmistettua kasvisruokaa

18.2.2021 9:25
Rosterin kokit Vilja Valliranta (edessä vas.) ja Maija Kyyrönen pääsivät Chaîne des Rôtisseurs ry:n Turun voutikunnan nuorten kokkien aluekilpailussa jatkoon ja he kisaavat huhtikuussa Jyväskylässä järjestettävissä SM-kisoissa. Kaksikon valmentajana toimii Rosterin keittiöpäällikkö, Chef Rôtisseur Eeva Hongisto (oik.). Chaîne des Rôtisseurs Turku ry:n aluevouti Riitta Hirvonen (vas.) toimi Turun aluekilpailussa tekniikkatuomarina keittiössä.
Ruoka

Nuoret kokit ottavat toisistaan mittaa SM-kilpailuissa – "Kisaaminen opettaa myös paineensietokykyä"

16.2.2021 11:10
Abi Coffeen yrittäjä Micael Tesfazghi paahtaa kahvipavut tarkalleen oikeanlaisiksi, asiakkaan toiveiden mukaan. Helen Ghebrehiwet kehuu miestään paahtamisen mestariksi.
Yritykset

Kahvi tuoksui jo Helen Ghebrehiwetin lapsuusmuistoissa, ja nyt etiopialaiset pavut paahtuvat perheyrityksessä Kaarinassa

13.2.2021 12:30
Makkarapata saa muhkeasti makua yrteillä maustetusta raakamakkarasta.
Reseptit

Laita laskiaissunnuntaina makkarapata uuniin ja lähde mäkeen – blinitkin valmistuvat helposti ilman paistinpannua näillä ohjeilla

11.2.2021 11:00
Jonna Sinkkonen on pyörittänyt Gaggui Kaffelaa jo seitsemän vuoden ajan. Kahvilassa on alusta asti panostettu makuun, omaleimaisuuteen, itse alusta saakka valmistettuihin tuotteisiin ja rentoon tunnelmaan.
Lounaspaikka

Lounaspaikka: Gaggui Kaffelassa käsin tehtyjä suolaisia ja makeita herkkuja

11.2.2021 10:05
Arkean ruokapalvelut vaihtuivat Norlandian neljässä päiväkodissa Mehiläisen Ateriaaliin. Maanantaina lounasta Norlandia Puistossa maistelivat Edvin Leikkanen,1, varhaiskasvatuksen opettaja Jenni Tyykilä ja Lotta Niva,3.
Päiväkodit

Arkean syömäkelvotonta päiväkotiruokaa hävitetty Ruskolla – valtaosa Turun seudun päiväkodeista jatkaa yhteistyötä

10.2.2021 8:41
Tuoreiden simpukoiden kypsennysaika on vain 3–4 minuuttia. Voit myös oikaista ja käyttää pastaan valmiita säilykesimpukoita.
Reseptit

Sinisimpukoiden sesonkiaikaa ovat kylmät kuukaudet – Näin varmistat, etteivät simpukat ehdi pilaantua ennen kuin valmistat niistä nopeita herkkuja

4.2.2021 16:08
Heirolin toimitusjohtaja Rolf Moborg kertoo uskovansa siihen, että Turun keskustan myymälä menestyy jatkossa entistä paremmin, kun keskustaremontit ovat ohi.
Yritykset

Keittiövälineiden kauppa käy, mutta Kaukoidän rahti etenee tuskallisen hitaasti – kaarinalainen Heirol luopui varastosta ja nyt myymälästä

4.2.2021 14:50
Opetusravintolan kokki Juha Kulmala (vas.) seuraa vierestä, kun opiskelija Ossi Malmila valmistaa päivän lounasta. Opetusravintolassa harjoitellaan muun muassa veitsen käyttöä.
Lounaspaikka

Lounaspaikka: Opiskelijoiden valmistamaa lounasta laineilla

4.2.2021 8:37
Lounais-Suomessa erityisen hyvin kehittyi viime vuonna pienten K-marketien myynti, joka nousi kymmenisen prosenttia. Turun keskustan K-market Ruusun vuosi sujui odotusten mukaisesti.
Kauppa

Koronavuosi siivitti Keskon jälleen ennätystulokseen – Lounais-Suomessa päivittäistavarakaupan myynti nousi ensi kerran yli miljardin euron

3.2.2021 14:30
Nestlén maajohtaja Niina Koskinen vakuuttaa, että tuotanto pysyy Turussa. 60 prosenttia tuotannosta jää Suomeen, mutta vientiä on esimerkiksi Ukrainaan, Ruotsiin ja Norjaan sekä Kreikkaan ja Kiinaan.
Elintarviketeollisuus

Ruotsissa vauvat syövät luomua, mutta Suomessa eivät – matala syntyvyys on nakertanut Turun lastenruokatehtaan tuotantoa, jolle suomalaisvauvat ovat elintärkeitä

3.2.2021 9:00
Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) kertoo, että kansalaiset otetaan monella tapaa mukaan ilmastostrategian valmisteluun.
Ilmastostrategia

Näkökulma: Nostaako Sdp:n melkein romahduttanut lihavero taas päätään? – Ministeriö selvittää kansalaisten näkemyksiä ruoan verotuksesta

1.2.2021 6:00
Peruna

Perunako muka tylsä juures? Kokeile näitä itse tehtyjä gnoccheja, perunaruusuja ja muita reseptejä, joissa peruna on pääroolissa

28.1.2021 10:00
– Normaalisti Teinissä on buffetlounas, mutta nyt poikkeusoloissa lounaat tarjoillaan lautasannoksina, kertoo ravintolapäällikkö Janna Kortelainen.
Lounaspaikka

Lounaspaikka: Lounasta historiallisessa ympäristössä

28.1.2021 9:35
Kim Mikkola perusti oman ravintolan 30 ikävuoteen mennessä ja sai Michelin-tähden 31 ikävuoteen mennessä. Hän onnistui toteuttamaan kokkikoulussa itselleen asettamansa tavoitteet.
Ravintolat

Maailman huippuravintoloissa työskennellyt Kim Mikkola väsyi työntekijöiden piiskaamiseen ja 18 tunnin työpäiviin

23.1.2021 14:00
Ravintola Venn Wiklund lopettaa toimintansa Turussa.
Ravintolat

Ravintola Venn Wiklund sulkee ovensa Turussa –  työllistänyt seitsemän henkilöä

22.1.2021 8:34
Lähes mustanpuhuvat tummasuklaaruudut ovat fudgemaisen täyteläisiä ja pehmeitä. Eivät makeita, mutta hyvin suklaisia.
Reseptit

Koronavuonna yksi jos toinen on löytänyt oman sisäisen leipojansa, mutta välillä olisi syytä keventää – näillä ohjeilla onnistut

21.1.2021 10:00
Syötteen lataamisessa tapahtui virhe.
Lisää uutisia

Copyright © Turun Sanomat Oy

Vastaava päätoimittaja: Kari Vainio

Verkkotoimitus:

050 563 9576

ts.verkkotoimitus@ts.fi

  • Uutisvinkit
  • Palaute
  • Asiakaspalvelu
  • Yhteystiedot
  • Tietosuoja ja palveluehdot
  • Evästeasetukset
  • TS-Yhtymä