Cafe Pullapuoti on kodikas lounaskahvila. Kirsi Hakola pyörittää paikkaa yhdessä Iiro Hakolan kanssa.
Tammiston Kuulaksen tarina alkoi jo yli sata vuotta sitten, kun entisen Tammiston maanviljelystilan päärakennus rakennettiin ja puutarhaan istutettiin omenapuita. Yrittäjä Anu Vaissi-Harismaa haluaa tarjota asiakkaille omannäköistä ja yksinkertaista ruokaa, joka valmistetaan lähituotteista.
Thao Nguyen kertoo halunneensa tuoda kauppahalliin kotimaansa ruokakulttuuria.
Masterchef Suomi -kilpailun voittanut Kristiina Ponsimo toteaa, että  paineensietokyky oli kisassa plussaa. – Olen yläkoulun opettaja, joten olen tottunut siihen, että en hermostu vaan pysyn rauhallisena, hän nauraa.
Kotimaisista raaka-aineista rakennettu marjabooli on raikkaalla maullaan ja houkuttelevalla ulkonäöllään ylistys Suomen kesälle.
Masterchef-kokemusta voittaja Kristiina Ponsimo kuvailee huikeaksi. Kilpailusta tarttui mukaan paljon oppeja niin tuomareilta kuin kanssakisaajiltakin.
– Ravintola kuuluu Turkuun. Tehtiin kuin Hesburgerin Salmelan Heikki aikanaan, ensin myi ja sitten osti takaisin, kertoo Dennis Rafkin.
Oobun ravintolapäällikkö Aki Jokela rohkaisee suomalaisia nauttimaan rauhassa ravintolaillallisistaan. Sopivaan viinivalintaan voi pyytää aina apua henkilökunnalta.
Parsa-kesäkurpitsasosekeitto aloittaa keväisen aterian maukkaasti ja juhlavasti.
15. kesäkuuta varhaisperunaa alkaa yleensä tulla tarjolle koko maassa, mikäli sääolot ovat normaalit. Juhannuksena kotimainen tarjonta riittää yleensä kattamaan kysynnän. Varhaisperunan kulutushuippu on juhannuksena, mutta kysyntää on jo lakkiaisviikonloppuna, touko–kesäkuun taitteessa.
Yrittäjäpariskunta Adnane Sabrin (vas.) ja Mina Dahnidin pyörittämä ravintola Tagin tarjoaa makeiden ja suolaisten makuelämysten lisäksi silmänruokaa. Kauniisti koristellut ruokalajit ovat näyttävästi esillä aina lounasaikaan.
Nikolai Harju ja Kirsi Laine tulivat ostamaan Tomi Taalikalta jo monesti hyväksi havaittua loimulohirullaa.
Nämä maistuvat niin alkupalapöydässä kuin grillatun lihan tai salaatin kanssa. 
Ranskalainen Nizzan salaatti on klassikkoannos, jossa vahvat maut täydentävät toisiaan.
Herkulliset munkit kuuluvat vappuun. Perinteiset munkit paistetaan upporasvassa ja pyöräytetään sokerissa.
Pääkirjoituskuva
Fanny Mäkelän ja Valtteri Willbergin tytöt Emilia, Olivia, Ellinoora ja Anna-Sofia pääsivät pitämään discoa Siron parketille.
Voiveljien toimitusjohtaja ja Smörin perustaja Janne Juvonen tekee toimitusjohtajan tittelistään huolimatta työvuoroja yhtiön ravintoloissa "keittiöstä saliin ja siivouksesta autokuskin hommiin". Hän pitää tärkeänä, että tuntuma tekemiseen säilyy.
Lisää uutisia