Metropolin lounaan kivijalkana on runsaus. Aydin Yilmaz aloittaa työpäivän aamulla seitsemältä, jotta kaikki on valmista kymmeneltä.
Raikasta bataattisoseen makeutta sitruunalla ja tuoreilla yrteillä. Vuohenjuusto antaa ruokaisan säväyksen.
McDonald’s oli myynnillä mitattuna Suomen suurin pikaruokaketju jo kolmantena vuonna peräkkäin. Salon McDonald´sin autokaistalla on riittänyt autoja avaamisesta asti.
Rekossa on tarjolla monenlaista lähiruokaa. Joka toinen viikko alueen tuottajat ja kuluttajat saapuvat Länsikeskuksen parkkipaikalle, jossa tuotteet vaihtavat omistajaansa.
Lohen lisäksi korealaisittain maustettuun ruokaan kannattaa kokeilla myös vaaleaa kalaa, esimerkiksi turskaa.
Leonosan ravintoloitsija Serdar Dirihan esittelee turkkilaisia kumpir-uuniperuna-annoksia. Vasta pari kuukautta Hansan yhteydessä sijainnut ravintola on ensimmäisiä kumpir-annosten tarjoajia Suomessa.
Rosterin keittiöpäällikkö Eeva Hongisto ohjaa ja valmentaa nuoria kokkeja, mutta on myös itse kiinnostunut kilpailemisesta.
Teemu Artukka kertoo, että monet pienpanimot keskittyvät haastaviin oluihin, mutta Kakolassa on valittu erilainen linja. Brändäys on pienpanimomaailmassa tärkeää. Kakolan vanha vankila-alue on myyntivaltti Turussa, mutta enää kauempana se ei toimi.
Rodrigo ja Adriana Estrada haluavat tutustuttaa asiakkaansa myös meksikolaiseen kulttuuriin.
Lehtikaali-kananmunapaistos lainaa ideaa Lähi-idän tomaattipohjaiselta shaksukalta.
Suomessa osuuskauppa näyttää ottavan lisää etumatkaa ainoaan isoon kilpailijaan K-ryhmään, jonka markkinaosuus putosi jo edellisvuonna eli 2021 ainoana kaupparyhmänä 0,3 prosenttiyksikön verran, kirjoittaa Jenni Honkanen.
Kalaliemen voi keittää itse tai käyttää liemikuutioita.
Michelin Host Cityn, Turun kaupungin projektipäällikkö Heli Nieminen kertoo Michelin-tapahtuman merkityksestä toimittaja Pekka Hakasen haastattelussa.
Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien myynnin arvo nousi viime vuonna viisi prosenttia, mitä selittää yksinomaan hintojen nousu. Ihmiset alkoivat suosia halvempia tuotteita, mikä näkyi esimerkiksi kaupparyhmien punalaputettujen aletuotteiden suosiona. Myös ostetun ruuan määrät vähenivät.
Morrison'sin ravintolatoimenpäällikkö Juha Lehtinen ja apulaisravintolapäällikkö Katja Paavola esittelevät ravintolan lounastarjontaa.
 Ylelliseen oskarinleipään kuuluu perinteisesti säilykeparsa, mutta halutessasi voit vaihtaa sen höyrytettyyn vihreään tankoparsaan.
Suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria vievät Keniaan Melina Rintamäki (vas.), Niina Vahtera, Tuomas Sippola, Aapo Lahdenkauppi, Isabel Sarenko, Tomi Aho, Maija Kyyrönen ja Arttu Parviainen.
Alexander Karlund (oik.) otti vastikään vastaan ensimmäisiä laatikoita verkkokaupan varastoon. Luonkosin Piritta Fors ja Vaskion Mausteen Marko Mäkilä toivat ensimmäisten joukossa tuotteitaan Piikkiöön.
Ola Abudu joutui toistuvasti pettymään etsiessään Turusta tiloja ravintolalleen.
Lisää uutisia