Puheenvuoro
Seppo Koskinen:

Tes- ja ves-neuvottelujen keskinäiset sidonnaisuudet

Sidonnaisuutta yleiseen linjaan on työmarkkinoilla esiintynyt Suomessa 1970-luvulta lähtien. Ensin sidonnaisuutena tulopoliittiseen linjaan, sitten sidottuna keskeisten järjestöjen aikaansaamaan yleiseen linjaan ja viimeiseksi sidonnaisuutena vientialojen työmarkkinaratkaisujen yleiseen linjaan. Nämä sidonnaisuudet ovat olleet kuitenkin yleisiä eivätkä ne ole perustuneet sopimuksessa sovittuun nimenomaiseen ehtoon.

Yksityinen sektori on toiminut niin sanotun palkkamaltin mittarina ja julkinen sektori on muun muassa palkkaliukumien puuttumisen takia vähitellen jäänyt jälkeen yleisestä palkkakehityksestä.

Julkisen sektorin jälkeenjääneisyyden korjaaminen edellyttää, että julkinen sektori nostaisi palkkatasoa yksityistä enemmän. Tällaisia sopimuksia ei työmarkkinahistoriassamme ole juurikaan solmittu.

Ensimmäinen julkisen sektorin palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamista koskeva sopimus oli Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön työ- ja virkaehtosopimus 2022–2025. Siihen sisällytettiin lauseke koskien palkankorostusten suhdetta yksityisen sektorin neuvotteluihin (ns. perälauta).

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sopimuksen mukaan vuoden 2023 sopimuskorotukset ovat yhteensä 1,9 prosenttia. Jos kuitenkin yksityisen sektorin verrokkialojen kustannusvaikutus ylittää edellä mainitun määrän, ylimenevästä osuudesta lisätään 70 prosenttia yleiskorotukseen ja 30 prosenttia jaetaan paikallisena järjestelyeränä. Jos paikallisen erän jakamisesta ei päästä yksimielisyyteen, puolet jaetaan yleiskorotuksena ja muusta osasta päättää työnantaja.

Kustannusvaikutusprosentti lasketaan sopimuksen mukaan seuraavien verrokkialojen työehtosopimusten 1.2.2023 mennessä tiedossa olevien sopimusvuoden 2023 kustannusvaikutusten matemaattisena keskiarvona: Teknologiateollisuuden työntekijöitä koskeva työehtosopimus, Kemian perusteollisuuden työehtosopimus ja Kuorma-autoalan työehtosopimus.

Jos jonkun yksittäisen sopimusalan osalta neuvotteluratkaisu kyseessä olevalle ajalle puuttuu 1.2.2023 tai jonkun yksittäisen sopimusalan edellä mainituin periaattein laskettu kustannusvaikutus on nolla tai miinusmerkkinen, jätetään se laskennan ulkopuolelle.

Jos hyvinvointialan sopijaosapuolet eivät pääse yksimielisyyteen kustannusvaikutusten määrästä 28.2.2023 mennessä, asetetaan riitaa ratkaisemaan jonkun sopijaosapuolen aloitteesta yksi kaikkia sopimusaloja koskeva välityslautakunta, johon kukin hyvinvointialan sopijaosapuoli asettaa kaksi jäsentä ja kutsuvat puheenjohtajaksi valtakunnansovittelijan.

Lautakunnan tulee antaa ratkaisu 15.4.2023 mennessä. Lautakunnan kustannukset jaetaan osapuolten välillä tasan.

Vastaava perälauta sovittiin vuoden 2024 sopimuskorotuksiin liittyen.

Eri neuvotteluosapuolten välisiä tes- tai ves-neuvottelujen sidonnaisuuslausekkeita esiintyy myös sosiaali- ja terveydenhuollon sisäisesti sekä yleisemmin hyvinvointialueiden ja kuntien välillä.

Kunta-alalla vuonna 2022 saavutettuun työ- ja virkaehtosopimukseen liittyi sen hyväksyneiden sopijaosapuolten välinen pöytäkirja 8.6.2022. Siinä sovittiin, että mikäli Sote ry:tä (Tehy ja Super) koskevassa ratkaisussa sote-sopimuksen palkankorotukset ja muut kustannusvaikutteiset ratkaisut ovat tässä sopimuksessa sovittuja suurempia, ne ulotetaan koskemaan kaikkia palkansaajia sote-sopimuksessa. Näin käytännössä myös tapahtui.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hyvinvointialan ja kunta-alan ainoa yhteinen työ- ja virkaehtosopimus on pääsopimus, jossa on sovittu muun muassa neuvottelu- ja sopijaosapuolet, sopimusalat ja neuvottelumenettely. Pääsopimuksessa on sovittu myös siitä, että pääneuvotteluryhmä johtaa ja koordinoi neuvotteluja sekä päättää työ- ja virkaehtosopimusten kustannusvaikutuksesta.

Pääsopimuksen mukainen pääneuvotteluryhmä päättää muun muassa virka- ja työehtosopimusten palkankorotusten kustannusvaikutuksen. Sama sopimuskorotusraami neuvotellaan yhteisessä pääneuvotteluryhmässä koskemaan kaikkia sekä hyvinvointialueiden että kuntien virka- ja työehtosopimuksia. Tämän jälkeen käydään sopimusalakohtaiset neuvottelut siitä, miten raami toteutetaan kussakin sopimuksessa. Liikkumavara neuvotteluissa on ainoastaan raamin sallimissa puitteissa.

Kirjoittaja on työoikeuden emeritusprofessori.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​