Media jankuttaa

Suomessa lainsäädäntövalta on pääosin eduskunnalla, joka säätää lait. Tuomiovalta Suomessa kuuluu riippumattomille tuomioistuimille. Tuomioistuinten riippumattomuus on turvattu perustuslaissa.

Tämä neljännen valtiomahdin nykyinen asioiden käsittely kuin käärmeitä pyssyyn ajaen on yhä enemmän alkanut tuntua aisan yli potkimiselta ja omien rajojensa yltiöpäiseltä ylittämiseltä. Aivan ilmeistä on, että se pyrkii ei ainoastaan ohjailemaan lainsäädäntövaltaa, vaan rohkenee astua yhä syvemmälle Arkadian talon pyhimpään vaatien asioiden päättämistä mieleisikseen. Viime aikoina on ollut ilmeistä, että media on pyrkinyt ottamaan osansa tuomiovallasta lynkaten sitkeällä, kiusaannuttavan väsyttävällä jauhamisellaan syntipukikseen itse valitsemiaan kansalaisiamme. Median itselleen asettamalla oikeutuksella on saanut julkisen tuomion kansan silmissä jo tarpeeksi moni.

Mediaa seuraavien kansalaisten olisi tarpeellista muistaa tämä omia käsityksiään luodessaan. Kansalaisilla on oikeus myös käyttää omaa harkintaansa eikä suostua ja vajota median jo lähes aivopesua muistuttavaan julkaisutekniikkaan.

Koska sille ei nyt näytä kuitenkaan tulevan mitään loppua, odotan todella, että eduskunta keskiviikkona ja torstain äänestyksen lopputuloksena ainakin osittain osoittaa medialle ja nimenomaan kansalle, kenelle valta asioiden päättämisestä kuitenkin ja lopulta kuuluu. Siitä huolimatta, että media siitä nokkiintuisi.

Suutari pysyköön lestissään