Vaaliraha haisee ja pahalta

Tämä julkisuudessa vellova vaalirahasotku on kaiken kaikkiaan aivan uskomaton tapahtumasarja. Mitä enemmän kaivetaan, sitä enemmän haisee ja haju senkun pahenee.

Poliitikot viljelevät mielellään käsityksiä Suomen alhaista korruptioasteesta. Siinä ei esiintulleiden vaalirahaväärinkäytösten perusteella ole edes totuuden siementä.

Erityisesti kaksi asiaa on jäänyt ihmetyttämään. Miksi yhdelläkään poliitikolla ei ole selkärankaa myöntää tehtyjä virheitä ja miksei kukaan ei ole vapaaehtoisesti eronnut jupakan johdosta? Taitaa olla niin, että poliittinen systeemimme on niin läpimätä ja korruptoitunut, että nämä politiikan ”pulmuset” eivät edes tajua tehneensä väärin. Eivät taida lukea edes lehtiä. Jos lukisivat niin mieleen voisi muistua presidentti Kekkosen sanat ” Asiat ovat niin, miltä näyttää”. Tämä itsestäänselvyys on näille ”pulmusille ” aivan vierasta.

Kovin suuria ennustajan lahjoja ei tarvita siihen, että seuravassa näytöksessä myös poliisi puuttuu asiaan. Jos tämäntyyppinen tapahtumasarja olisi tullut esiin millä tahansa muulla toimialalla kuin politiikassa, olisi poliisi jo aikoja sitten puuttunut asiaan.

Onhan aivan uskomatonta että vaalirahoista on sovittu etukäteen, mutta kukaan ei muista kenen kanssa ja missä. Kuitenkin jopa miljooniin yltävät veronmaksajien ja yleishyödyllisten yhdistysten tai säätiöiden rahoista otetut avustukset ovat löytäneet itsellään aivan oikeisiin osoitteisiin, poliitikkojen tileille.

Tämä ei elävässä elämässä ole mahdollista, kuten jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää. Poliitikko lienee ainoa joka ei ymmärrä, etteivät rahat voi kulkeutua hyvästä tahdosta itsellään hänen tililleen. Jos ja kun näin kuitenkin on, niin meillä on syytä todelliseen huoleen ja ainoaksi käytännön vaihtoehdoksi jää erottaa koko porukka.

Uudet vaalit ja heti