Todellinen parkkiongelma

Olin elokuussa tuomassa tyttärenpoikaani Turussa Käsityöläiskadun pääterveysasemalle lääkäriin ja röntgeniin. Parkkiongelmien vuoksi olin haluton viemään häntä sinne, mutta minut pakotettiin tekemään niin, koska ei ollut kysymys akuutista tapauksesta enkä näin muodoin voinut viedä poikaa päivystykseen.

Otin vaimoni mukaan vartioimaan autoani sillä aikaa kun olin pojan kanssa sisällä. Saapuessamme läheiset maksulliset parkkipaikat olivat täynnä. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ajaa auto ”sakkopaikalle” terveysaseman eteen. Laitoin auton ikkunaan kiireesti ruutupaperille kirjoittamani lapun, jossa luki isoin kirjaimin POTILASKULJETUS.

Sain soiton vaimoltani, että ”lappuliisa” on tulossa. Lähdin ulos. Asia ratkesi meille myönteisesti, koska ”lappuliisa” tarkasti vain vastakkaisen puolen pysäköinnin.

Myöhemmin parkkipaikka vapautui kadun vastakkaiselta puolelta ja vaimoni meni varaamaan parkkipaikkaa. Vein auton sinne ja tilanne meni tällä kertaa ohi. Vaimon ei tarvinnut muuta kuin pudotella parkkirahoja automaattiin ja odotella meidän saapumista. Onneksi ei satanut eikä ollut talvi. Koko operaatio kahteen kertaan jonottamisineen, lääkärinvastaanottoineen ja röntgeneineen kesti vain noin puolitoista tuntia.

Totean, että parkkiasia helpottuisi kätevästi, jos tällaisessa tapauksessa saisi terveysaseman infosta valmiin lupalapun autoon kiinnitettäväksi (leimalla varustettuna). Potilaille varattuja parkkeja ei ollut näkyvissä saatikka erityisesti kulkemisrajoitteisille potilaille.

Kiirettä näkyi olevan sisällä koko ajan kaikilla työntekijöillä. Mitenkähän sitten kun uusia potilaita tulee sinne lakkautetuista terveysasemilta? Häiriköiden ja lorvailijoiden määrä pääterveysaseman edessä ja sisällä näytti kiristävän sekä henkilökunnan että asiakkaiden mielialaa. Voi surkeus sentään! Terveysaseman toiminnan turvaamiseksi tarvitaan turvamiehiä. Vai oliko heitä jossain, en tiedä? Saisikohan turvamiehen tällaisessa tapauksessa vartioimaan autoa?

Haritun vaari