Eläköön harmaa talous!

Olen pöyristyneenä seurannut sivusta käräjöinnin tulosta asiassa, jossa työntekijä ilmiselvästi ja todistettavasti on käyttänyt työnantajan aikaa ja työnantajalle lisensioituja ohjelmia sähkösuunnitelmien tekemiseen yksityisille toimeksiantajille ja sähköurakointiliikkeille.

Palkkiot on maksettu suoraan työntekijälle, joten työnantaja on menettänyt laskutuspalkkiot ja verottaja verotulot. Työnantajan osana on ollut työntekijän palkan ja sosiaalikulujen maksaminen tämän ”omaan piikkiin tehdyltä” ajalta!

Käräjäoikeuden lautamiehistön mielestä aukottomista todisteista huolimatta työntekijä ei ole syyllistynyt laittomuuksiin, joten käräjäoikeus vapautti työntekijän korvausvaatimuksista.

Jos lautamiesten – siis tavallisten suomalaisten – mielestä työpaikkaa ja työvälineitä saa käyttää omien töiden tekemiseen työnantajan maksamalla ajalla, työnantajalta kysymättä ja veroja maksamatta, on turha mesoa perinteisestä harmaasta taloudesta. Nyt ollaan jo askelta pidemmällä – petetään koko rahalla – työnantajaa ja valtiota. Ennen jytkäytettiin vain verottajaa. Nyt tähän kaikkeen on Forssa-Loimaa käräjäoikeuden lupa!

Raija Lehtinen, Kirkkonummi