Valvotaanko ampumatapoja

Onko metsästyksestä tullut jokamiehen oikeus? Valvotaanko metsästäjien ampumatapoja lainkaan, kun olen ystäviltäni sekä radiosta kuullut, että ammuksia satelisi rakennusten päälle sekä pihoille, vaikka ei lupaa ole metsästysseuroille myönnettykään. Tietävätkö kaikki metsästäjät 150 metrin rauhoitusrajasta tai onko kyse välinpitämättömyydestä kun näitä rajanylityslaukauksia tulee.

Ehdotan seuraavaa. Jokainen metsästysseura vie oman paikkakuntansa viranomaisille kartan kenen maa-alueilla on lupa metsästää, mukana maininta mistä riistasta on kyse. Täten valvontakin olisi mahdollista ja viranomaiset voisivat tehdä ratsioita seuraten metsästäjien lainkuuliaisuutta. Ellei näin jo ole asiaa hoidettu.

Tätä 150 metrin lakisääteistä rajaa ei ainakaan Turun seudulla noudateta, kun lupa-alueen ulkopuolella ystävieni katoille ja pihapiiriin tuli kyyhkysten metsästäjien kuulia. Paikka muistutti ennemmin sotatannerta kuin vapaa-ajanviettomökkiä. Vastaavaa sorsanmetsästykseen liittyen oli tapahtunut muualla. Onko tästä tullut yleinen riesa?

Seija Kaarilahti Paimiosta