Pääomatuloilla elävät ovat
tämän päivän riistäjiä

Turun kaupungin talouden huonosta hoidosta kuulemme ja luemme jatkuvasti. Liiankin moni uutinen kertoo siitä, miten huonosti luottamusmiehet ovat menneinä vuosina ja nykyhetkellä asiansa hoitaneet. Apuun on huudettu veroäyrin hinnan nostamista.

Entä jos valtuutetut yrittäisivät vaikuttaa kansanedustajavaltuutettuihin, jotta eduskunta säätäisi lain, joka antaisi mahdollisuuden verottaan kaikkia turkulaisia palkansaajia. Nythän näin ei ole. Turussa on satamäärin palkansaajia, joilla on oikeus ottaa palkkatulonsa pääomatulona, josta veroa ei makseta lainkaan tai verotus on erittäin alhainen. Kaupunki nuolee näppejään samaan aikaan, kun pääomaverotettujen lapset käyvät tarhoissa, kouluissa, terveyskeskuksissa ja kaupungin liikuntatiloissa.

Kyseessä ovat kaiken lisäksi ne turkulaiset, jotka kuuluvat kaupungin varakkaimpiin. Veroedun lisäksi tulee muitakin etuja kuten auto- ja kännykkäetu, ja kierrättävätpä monet vielä kotinsa siivousavunkin firman kautta. He kuuluvat monissa tapahtumissa ”lompakottomien” eliittiryhmään.

Ja kovin monella eliittiryhmään kuuluvalla ei ole edes todellista yrittäjän riskiä, jonka toki täytyy verotuslainsäädännössä näkyä. Kyse on vain äärimmäisestä röyhkeydestä – porsaanreiästä, jonka lainsäätäjä suo ja tekee ”oikeutetuksi”! Ei ihme, että keikkafirmat mielellään korvaisivat kaupungin omat palvelut. Firman röyhkeimmät (johtajat) korjaavat itselleen kaupungin aikaisemmin työntekijöiltään saamat verot!

Progressio on kääntynyt päälaelleen: mitä enemmän ansaitset, sitä vähemmän maksat veroja. Veroa maksavien palkansaajien pinna on taittumassa. Mitä sitten tapahtuu, kun se taittuu? On hyvä muistaa, että menneiltä vuosisadoilta tunnetaan paitsi työväen tekemiä vallankumouksia myös ja ennen kaikkea keskiluokan tekemiä kuten Ranskan vallankumous.

Pikaisesti verotus kuntoon