Liikkumaan hinnan
korotuksesta huolimatta

”Sanna Sanovainen” ilmaisi (TS 24.6.) huolensa liikuntalautakunnan suunnitelmille nostaa seniorikortin hintaa ja kaventaa sen käyttöoikeutta.

Aikoinaan Jukka Mikkolan (sd) aloitteesta kummunneen seniorikortin hintaa lautakunta päätti kokouksessaan korottaa esityksen mukaisesti 20 eurolla. Osaltaan tähän vaikutti kaupungin taloustilanne, mutta myös se, että seniorikortin hinta on muutoksen jälkeen vastaava mitä samansisältöisen sosiaalisin perustein myönnettävän edullisen Kimmoke-rannekkeen.

Liikuntalautakunta ei kuitenkaan kannattanut virkamiesesitystä seniorikortin käyttöoikeuden kaventamisesta, vaan päätti pitää Satu Koskisen (kok) muutosesityksen mukaisesti käyttöajan entisellään. Sosiaalidemokraattiset sekä vasemmistoliittolaiset lautakunnanjäsenet kannattivat ehdotusta yksimielisesti, koska muutoksella ei olisi saatu aikaiseksi juuri minkäänlaisia taloudellisia säästöjä.

Jo nykyisin 90 prosenttia seniorikorttien käytöstä tapahtuu ennen puoli neljää, joka esityksen mukaan olisi toiminut aikarajana. Toivottavaa on, että hinnan korotuksesta huolimatta ”Sanna” ja muutkin aktiiviset turkulaiset seniorit löytävät myös jatkossa tiensä kaupungin liikuntapalveluiden pariin.

Ville Lintunen,
liikuntalautakunnan jäsen (sd)