Lukijalta: Sikojen julma hiilidioksiditainnutus on lopetettava

Riitta Salmi
Kirjoittaja vaatii ottamaan sikojen teurastuksessa käyttöön hiilidioksiditainnutuksen sijaan inhimillisemmän tainnutusmenetelmän.
Kirjoittaja vaatii ottamaan sikojen teurastuksessa käyttöön hiilidioksiditainnutuksen sijaan inhimillisemmän tainnutusmenetelmän.

Jokainen, joka on katsellut netistä sikojen hiilidioksiditainnutusta tietää, että tapahtuma on kuin suoraan kauhuelokuvasta.

Hiilidioksiditainnutus aiheuttaa eläimissä äärimmäisen voimakasta ahdistusta, ja kaasu polttaa, yskittää ja saa aikaan voimakkaan tukehtumisen tunteen. Altistuessaan hiilidioksidille siat joutuvat täydelliseen paniikkiin ja kirkuvat, tärisevät ja kiipeävät toinen toistensa päälle ja kaasukammion seiniä pitkin ennen kuin ne noin minuutin kuluttua menettävät tajuntansa.

Suomalaisilla kotitalouksilla on varaa heittää vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa, joten kyllä meillä tulee olla varaa maksaa siitä, ettei sikojen tarvitsisi viimeisinä hetkinään kokea hirvittävää kärsimystä.

Poliitikoilta on vaadittava, että käyttöön otetaan pikimmiten jokin inhimillisempi tainnutusmenetelmä, vaikka se olisikin hieman kalliimpi. Kuluttajallekin tulisi parempi mieli tietäessään, ettei joulupöydän kunkkua ole kidutettu.

Johanna Wasström

Sipoo

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vastaa
Kommentattori
Samaa mieltä
Juuri näin, hintaero lopputuotteen hinnassa olisi vain korkeintaan senttejä. Olenhan valmis maksamaan siitäkin monta euroa suuremman kilohinnan etten osta Brasiliasta tuotua, sademetsän kaatamista edistävää naudanlihaa.

Esimerkiksi häkä on täysin huomaamaton ja kivuton tapa menettää tajunta. Varmaan olisi aika monta muutakin.

Todettakoon, että Yhdysvalloissa täysautomatisoiduissa teurastamoissa menetelmät ovat vielä raaempia, mutta en niistä kerro enempää, jokainen löytänee niistä tietoa hakukoneen avulla jos kiinnostaa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »