Lukijalta: Mitä ruokahävikki kertoo meistä ihmisistä?

Riitta Salmi
Kirjoittajan mielestä ruokaa on arvostettava, se ei ansaitse nirsoilua eikä hävikkiä.
Kirjoittajan mielestä ruokaa on arvostettava, se ei ansaitse nirsoilua eikä hävikkiä.

Tuula Okkola ihmetteli varsin hyvin ärsyttävää ruokahävikkiä (TS mielipiteet 8.11.).

Ellei ruokaan kohdistuva hävikki kerro meistä ihmisistä jotain negatiivista, niin mielestäni ainakin vallitsevasta ajasta. Kaikki on todellakin liian helppoa näinä runsauden aikoina.

Helppous muuttuu nopeasti kohtuuttomaksi napinaksi sellaisia asioita kohtaan, jotka eivät oikeastaan ole napinan arvoisia.

En itsekään ymmärrä, mikä koululaisten eväskäytännössä lopulta niin vaikeaa on. Vaikeuden luulisi tulevan siinä kohtaa, kun evästarpeita ei enää ole.

Nykyaikana ei olla valmiita tekemään mitään eikä arvostusta ruokaa kohtaan löydy enää valitettavasti samalla lailla kuin ennen. Onko meidän liian helppoa olla ahneita, koska meillä on ruokahävikkiä?

Toisaalta ruokahävikkiäkin törkeämpänä pidän nirsoilua ruoan suhteen. Ymmärrän kyllä sairaudet ynnä muut sellaiset, ne eivät ole nirsoilua, mutta ennakkoluuloinen ylenkatsominen ruoan suhteen on lapsellista ja ehkä kuvastaa sitä, miten helposta maailmasta me haluamme pitää kiinni.

Jokainen ehkä omaa oikeuden syödä mitä haluaa ja aikaamme valitettavasti kuuluu kaikenlainen marginaaliajattelu ruoankin suhteen. Olemme myös erittäin haavoittuvaisia tässä asiassa ulkopuolisten ja pinnallisten ns. paineiden edessä.

Toiset elävät vaikka iduilla ja pinjansiemenillä, toiset sianlihalla ja jotkut kaikella, missä vain on proteiinia. Arvostaako kukaan enää normaalia kotiruokaa?

Sinällään jokainen valitkoon mitä haluaa, varsinkin kotonaan. Omasta mielestäni kaikenlainen valikoiminen ruoan suhteen ilman syytä on nirsoilua ja kun ruoasta nirsoilu ulottuu nirson ihmisen kodin ulkopuolelle, se muuttuu jo naurettavaksi.

Ruoka ei ansaitse nirsoilua. Eikä hävikkiä.

Harri Rynö

Ruoka ei ansaitse nirsoilua. Eikä hävikkiä.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.