Lukijalta: Turku – suljettu maanantaisin

Turku alkaa olla ravintolakulttuuristaan tunnettu paikka. Paitsi maanantaisin.

Ravintolatyö on raskasta. Työaikalakikin asettaa erilaisia sääntöjä vapaapäivistä. Mikäli matkailua ja erityisesti liikematkailua halutaan Turussa kehittää, olisi kuitenkin hyvä, että työmatkalla olijalle olisi viikon jokaisena päivänä vähän edustavammallekin ruokailulle puitteita.

Yritin varata illaksi 2. syyskuuta kaikista tuntemistani ravintoloista pöytää. Ne olivat kaikki suljettuna maanantaisin.

Päädyimme illalliselle pieneen ketjusushipaikkaan, joka oli kyllä oikein mukava. Saimme asiat hoidettua ja vatsamme täyteen, mutta turkulaiset gourmetosaamistaan korostavat yrittäjät menettivät useita satoja euroja.

Ravintola- ja matkailuliiketoiminta on korostetusti palvelualaa. Se tarkoittaa, että jokainen toimintatunti tuskin on voitollinen, ja asiakkaita pitää palvella myös silloin, kun se on hankalaa. Asiakas, jonka takia ravintolaa ei pidetä auki, ei luultavasti tule takaisin.

Janne Huttunen

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vastaa
V_P
Tyytyväinen turkulainen ravintola-asiakas
Turunkin huippuravintolat ovat riippuvaisia osaavasta henkilökunnastaan. On hankala pakottaa huippuosaajia työskentelemään seitsemänä päivänä viikossa, sillä myös he ovat vapaa-aikansa ansainneet mm. perheidensä parissa. Tällä tavalla toimien ravintolat varmistavat, että osaajat myös pysyvät töissä näissä ravintoloissa ja jatkossakin jaksavat valmistaa meille makuelämyksiä.

Tulikohan kirjoittajalla edes mieleen etteivät nämä paikat olisi laadultaan ketjuravintoloita kummallisempia, jos ne olisivat auki seitsemänä päivänä viikossa tai jos asiakaspaikkojen määrää vain kasvatettaisiin, jotta jokainen mahtuisi aina niihin sisään. Eiköhän fine dining paikkojen ravintoloitsijat osaa parhaalla mahdollisella tavalla arvioida mikä on liiketaloudellisesti kannattavaa, kun kokonaisuus huomioidaan. Nykyihmisille on vain niin vierasta, että juuri hän, tässä ja nyt, ei saa jotain palvelua.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »