Lukijalta: Punaisen lihan syöntiä vähennettävä

Maailman väestö lisääntynee 11 miljardiin vuonna 2100. Samalla lisääntyy huoli ruoan riittävyydestä.

Väestön kasvun pysäyttäminen Afrikassa olisikin keskeisen tärkeää. Samalla pitää saada ruokailutottumukset kestävälle pohjalle.

Suomessa ollaan huolissaan punaisen lihan ilmastovaikutuksista. Sitä syödään 150 grammaa asukasta kohti päivässä, kaksi kertaa terveysperusteista suositusta enemmän. Joten sen syöntiä tulee tästäkin syystä vähentää.

Suomalaiset syövät kuitenkin vain 50 grammaa terveellistä ja ilmastoystävällistä kalaa päivässä. Sen syöntiä tulee lisätä. Suomalaiset syövät silakkaakin vain 1–2 grammaa päivässä, kolme prosenttia koko saaliista, loput menee eläinrehuksi. Silakan syöntiä voisi hyvin kymmenkertaistaa.

Kalaa Suomessa on loputtomasti, esimerkiksi ns. roskakaloista kuten särjistä voisi tehdä kalapullia. Kalaa voi kasvattaa myös suljetun vesikierron altaissa.

Lihan syönnin huomattava vähentäminen on Suomessa ongelmallista, koska nurmirehuilla tuotetaan paljon maito- ja lihatuotteita myös kovin lyhyen kasvukauden alueilla. Näin koska muut viljelykasvit eivät menesty. Nurmi on myös hyvä hiilensitoja.

Jos nurmirehusta luovutaan kovin paljon, pitää elintarviketuontia lisätä. Samalla 82 prosentin elintarvikeomavaraisuutemme ja kriisiaikojen huoltovarmuus laskisi.

Lihantuotanto vaatii paljon peltopinta-alaa. Sen vähennyttyä voidaan lisätä liian vähän syötyjen proteiinipitoisten palkokasvien ja kauran sekä muiden kasvisten ja vaikka omenan luomuviljelyä. Peltoja voidaan myös metsittää, kun niiden tarve vähenee.

Suomen peltopinta-alasta 12 prosenttia on luomua. Sen lisääminen vaatii peltopinta-alan lisäystä, jota nyt olisi tarjolla, koska hehtaarituotot ovat ainakin kolmasosan pienempiä kuin tehomaataloudessa.

Suomalaiset elivät vielä 1950-luvulla melko paljon läskisoosilla ja perunalla, jota syötiin 180 kiloa vuodessa, nyt perunaa syödään enää 22 kiloa. Sen syöntiä pitää lisätä, onhan se ravintosisällöltään maailman parhaita kasviksia.

Riisiä satoisamman, subtropiikissakin menestyvän perunan viljelyä tulee lisätä kaikkialla. Sen viljelyssä ei tarvita paljon vettä kuten riisinviljelyssä, joka laskee monin paikoin uhkaavasti pohjavesiä.

Pähkinäpensaita, joissa on proteiinipitoisia pähkinöitä, kasvaa Etelä-Suomessa. 1600–1700-luvuilla ahvenanmaalaiset maksoivat kruunulle veroa pähkinöinä, Turun silakkamarkkinoillakin niitä myytiin. Pienikokoisten

pähkinöiden jalostusta suuremmiksi kannattaisi kokeilla.

Meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä omalla tuotannollamme, vaikka hieman muuttaisimme ruokailutottumuksia.

Viemme muun muassa enemmän viljaa ulkomaille kuin sitä tuomme. Maataloustuotteidemme laatu on korkea, torjunta-aineiden käyttö vähäistä eikä salmonellaakaan ole. Myös korkea vitamiinipitoisuus ja aromit pitkien kesäpäivien takia ovat meidän etujamme.

Näillä pärjäämme myös maailmanmarkkinoilla.

Ari Kallio

turkulainen valtiotieteen maisteri

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (13)

Vastaa
Keijo
Silakkaa
Taas tätä. Kala on ihan hyvää ruokaa, mutta kuten kaikki Suomessa, aivan törkeän kallista. Liha on vielä parempaa ruokaa ja edes jotenkin kohtuullisen hintaista. Kyllä aion jatkaa, kuten tähänkin asti 6-7 kertaa viikossa lihaa, ehkä välillä kanaa ja sitten se yksi päivä kalaa. Mutta silloinkin se on lohta tai ehkä kuhaa tai ahvenia tai tonnikalafilettä, mutta silakkaa ei, liikaa piikkejä. Ja nyt kun grillikausi on aloitettu niin lihan määrä vaan lisääntyy, erityisesti naudan etrecote on grillissä hyvä. Perunan syöntiä olen yrittänyt vähentää, mielummin otan yhden pihvin lisää. Kasviksia voisi syödä lisukkeena, mutta nekin ovat Suomessa törkeän hintaisia. Onneksi Espanjasta lennätetään edes vähän järkevämpään hintaan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ohoh
Vast: Silakkaa
Liikaa piikkejä? Ai silakkafileessä vai?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Keijo
Vast: Silakkaa
Nimenomaan. Liikaa piikkejä silakassa, filee tai ei.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Antidragofix
Vast: Silakkaa
Silakan ruodot ovat kyllä minimaalisen hentoja että eivät minua häiritse yhtään. Pelkällä valmistustavalla tuohonkin voi vaikuttaa melko paljon.

Tuo maailmalta roudattu kasvisruokakommenttisi sai hymyn karehtimaan. Näinhän se menee - moni ostaa juuri sitä minkä lompakko antaa myöden. Kotimaisen ruuan puhtaudella ja paremmalla laadulla ylihintaan myyminen tulisi lopettaa. Tähän pitäisi puuttua jo päättäjätasollakin!

Ulkomailta tuotujen elintarvikkeiden määrää tulisi jo ilmastosyistä vähentää mutta se vaatii järjen tuomista peliin eli kotimaisen vastaavan tuotteen hinta alemmaksi kuin ulkolaisen. Lisäksi niille tuotteille joita ei täällä voida kasvattaa (esimerkiksi avokado, banaani ja maissi), tulisi mätkäistä haittavero. Ilmastosyillään lihaankin ollaan samaa tuputtamassa joten pulinat pois..
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Antidragofix
Vähentäkää jos näette sen hyödylliseksi
Syön tasan niin paljon lihaa kun lompakko ja mielihalut antavat myöden. En lentele ulkomailla, en omista omaa autoa, en lämmitä omakotitaloa, enkä tue väestönkasvua. Jatkan siis elämästäni nauttimista enkä koe minkäänlaista syyllisyyttä koska näen kuluttavani luonnonvaroja selvästi keskivertosuomalaista vähemmän. Muut painikoot ahdistustensa kanssa miten lystäävät.

PS. Meren antimien syöntikään ei ole enää ekoteko koska meret on moni paikoin liikakalastettu tyhjiksi.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Vähentäkää jos näette sen hyödylliseksi
Nimimerkki Antidragofix: "en lämmitä omakotitaloa"

Oletan että Antidragofix ei kuitenkaan ole asunnoton ja että hänen asuntoaan lämmitetään, mutta miten.
Itse asun omakotitalossa ja siinä on se hyvä puoli että voi paljon joustavammin päättää lämmitysmuodostaan kuin kerrostaloasunnossa. Voi myös helposti tehdä energiaa säästäviä remontteja.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Arska
Jaa miksi?
Kirjoittaja ei mainitse yhtään hyvää syytä miksi lihan syöntiä pitäisi vähentää. Minä ainakin tykkään liahsata eri muodoissa ja popsin oikein mielelläni. Ainakaan minulla ei ole mitään syytä vähentää, enemminkin päin vastoin.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Mie
Vast: Jaa miksi?
Kyllähän kirjoittaja mainitsee terveydelliset syyt.

Lisäksi hän viittaa hieman epämääräisesti lihan kasviksia isompaan ilmastotaakkaan - selittämättä kuitenkaan, miten siirtyminen Suomessa kasvisruoan suuntaan ratkaisee Afrikan ruoan riittävyysongelmia tai Afrikan alati kasvavan väestön aiheuttamaa ilmastorasitusta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Hesus
Jaahas.
Vähennän vasta kun ihmiset lopettaa ylettömän lisääntymisensä, eli en koskaan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Tuoretta savusilakkaa nautiskellen syövä
Silakka ui liian hitaasti kuivalla maalla
Suomalaiset söisivät enemmän silakkaa jos silakat saataisiin kuljetettua sisämaahan nopeasti tuoreena , varsinkin savusilakka on nykyisin myynti- ja jalostusketjussa koko ketjun läpikäyneenä kotimaisten määräysten ja direktiivien mukaisesti lähes mädätettyä , vanhetettua ja senverran kammottavaa ettei sitä kukaan kaukana rannalta halua toista kertaa suuhunsa laittaa . Vuosikymmeniä sitten sisämaassakin sai tuoretta herkullista savusilakkaa jota itse savustaja lähti heti ajamaan myyntiin , lieneekö ollut peräti kalastaja itse . Se oli herkkua . Kuljetus tapahtui nykyisten direktiivien vastaisesti ilman sen kummempia kylmäkoneita , vain jäähileen turvin joka oli perille ehdittäissä jo sulanut .
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
JP
?Päivän arvoitus?
Mikä mahtaisi olla ainoa vaihtoehto ettei kaikesta tarvitsisi luopua? Liittyisikö se väenpaljouteen...
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Dragofix
Go vegan!
Tätähän vegaanit on toitottaneet vuosikausia. Ois syytä jo,

itse vähennän myös ts uutiskommenttitrollien puolesta ja syön moninkertaisesti enemmän kasviksia kuin he sekä vähennän lihansyöntiä niin paljon että kuolleet eläimet kääntyvt takaisin eläviksi suoraan lihaa syövien suusta. Siitäs saavat kun ei jää edes luuta käteen.

PS. Vähäks söpöö kun täällä muistellaan minua :3 Terkkuja vaan sinne pimeälle antipuolelle. ;)
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
...
Kalan hinnat ja tarjonta kuntoon
Kyllähän sitä kalaa söisi enemmänkin, mutta kun katsoo kauppojen kalatarjontaa, niin melkeinpä on pelkkää lohta. Jos sattuu jotain muuta olla tarjolla, niin kuhafileen neljänkympin kilohinta kyllä karkottaa ostajat. Ihmettelenkin, että mistä se kalafileen kilohinta oikein lasketaan, sillä jos kokonaisen kalan saa vaikka alta kympin, niin tuskin siihen kolmeakymppiä fileeraukselle sitä hintaa saa kerrytettyä.
Suurin osa kaupoista, jossa on ihan kalatiski, myy ei-oota, kun kyselee muuta kokonaista kalaa kuin pelkkää lohta.
Tarjonta ja hinnat kuntoon, niin kyllä se kalan syöntikin lisääntyy. Kala ei saisi olla kalliimpaa kuin härän sisäfile.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »