Lukijalta: Veikkaus on joka viikko, palautuspäivä keskiviikko

Lauantaisin saunan jälkeen me lapset saimme jakaa pilkupullon keltaista jaffaa. Iltapalana oli kaupasta ostetusta vaaleasta ranskanleivästä uunissa tehtyjä juustovoileipiä. Kyllä äidin leipomat sämpylätkin olivat hyviä, mutta lauantaisin oli aina jotain vähän juhlavampaa.

Isä katsoi televisiosta puoli yhdeksän uutiset, niin kuin aina, ja silloin oltiin hiljaa. Lauantaisin uutisten jälkeen tuli lottoarvonta. Joskus, harvoin kylläkin, oli myös meillä tehty lotto. Mietitty tarkkaan, mitkä numerot valitaan ja rastitettu ne tarkasti kuulakärkikynällä kuponkiin, sillä jos rasti meni viivan yli, kuponki hylättiin voittotarkastuksessa.

Päällimmäinen kuponki jäi kauppiaalle, joka toimitti sen eteenpäin, ja alimmainen kopioversio jäi lottoajalle.

Veikkaus piti käydä tekemässä keskiviikkoon mennessä. Tosite laitettiin kotona näkyvälle paikalle odottamaan lauantain arvontaa.

Se olikin jännittävää seurattavaa. Lottotyttö oli kaunis, juuri samanlainen, kuin lehdestä leikattu hänestä tehty paperinukke. Isommat lapset saivat joskus tarkistaa isän tekemän lottolapun, hän lupasi osuuden voitosta, mutta en muista koskaan yhtään voittoa tulleen. Mutta ei se harmittanut.

Elämä jatkui. Veikkaus lanseerasi henkilökohtaisilla tunnuksilla toimivan veikkauskortin. Pelaaminen on helppoa, otat kaupan kassalla telineestä paperilapun, jossa on hinta. Maksat sen ja lottonumerot siirtyvät korttia näyttämällä pelitilillesi. Tai teet kaiken näpyttelemällä puhelintasi.

Arvontaa ei tarvitse edes seurata televisiosta eikä mahdollista voittoa tarkistaa. Raha tulee ja menee pelitililtä. Useimmiten vain menee. Televisiosta näet usein mainoksia muistuttamassa tulevista jättipoteista, joten et pääse unohtamaan pelaamista.

Voit tehdä tämän kaiken kertomatta kenellekään. Perheesi ei tarvitse tietää asiasta. He eivät pääse näkemään tilitapahtumia, sehän on henkilökohtainen tili.

Jos satut voittamaan, voit pelata sieltä myös voitot, ja kun tili on tyhjä, siirrät sinne rahaa palkkatililtäsi.

Pelitili on tehty helpottamaan pelaamisen seuraamista. Voit asettaa itsellesi rajoja koskien pelaamiseesi käytettyjä rahasummia, mutta tekeekö kukaan niin?

Voittamattomuus harmittaa, jolloin pitää pelata lisää, jotta saisi tappiot käännettyä voitoksi. Se taasen on veikkauksen puolesta laskettu mahdottomaksi yhtälöksi. Pitäähän heidän saada taottua voittoa, rahaa, jota jakaa hyviin tarkoituksiin. Herättää sääliä mainoksissa, ja saada ihmiset pelaamaan lisää.

Vaikka ainoan säälin pitäisi kohdistua pelaajan hyväuskoisuuteen saada voittoa, ilmaista rahaa.

Peliongelmiin voivat hakea apua pelaajat sekä heidän läheisensä. Netistä löytyy monta sivustoa, muun muassa peluuri. Myös oma terveyskeskus auttaa asiassa eteenpäin.

Käy kirjoittamassa kansalaisaloite netissä peliautomaattien poistamiseen kaupoista. Vaikka olisit itse välinpitämätön niiden suhteen, saatat auttaa monia elämään parempaa elämää vielä jonain päivänä.

Läheinen