Lukijalta: Vinkkejä Koijoen kunnostukseen

Turun Sanomissa oli 4.8. juttu Koijoen (tai Kojonjoen, Koenjoen) koskipaikkojen kunnostamisesta parin kilometrin matkalta Metsämaalla.

Hyvä ja kannatettava ajatus, mutta toivoisin, että muutama vuosi sitten Loimaan kaupungille tekemäni esitys pikkaisen laajemmasta toimenpiteestä saisi uudestaan potkua. Kaupunkihan ei silloin asialle lämmennyt, mutta ko. teksti lienee arkistossa tallella.

Silloinen ehdotukseni meni suurin piirtein näin:

Korvenkylästä lähtien Alastarolle perattaisiin Koijokea ja siihen upotettaisiin jätevesiä varten siirtoviemäriputki, joka yhdistettäisiin Alastarolla Loimaan vesilaitoksen putkeen. Samassa yhteydessä asennettaisiin varmuuden vuoksi  myös sähkö- ja valokaapeli ja puhdasvesiputkikin.

Syntyneillä maa-aineksilla tehtäisiin jokivartta kulkeva polkupyörä- kävely- ja maisemareitti valaistuksineen ja sopivine taukopaikkoineen, hyödynnettäisiin nykyiset sillat, kosket tietysti kunnostettaisiin jne.

Näillä toimilla voitaisiin maatalouden ongelmapäästöt estää valumasta jokeen. Samalla joen varrella olevat kiinteistöt voitaisiin liittää kaupungin jätevesilaitokseen – säästyttäisiin esimerkiksi Metsämaan pienpuhdistamon rakentamiselta. Ympäristö kiittäisi ja ihmisten viihtyvyys lisääntyisi merkittävästi.

Loimaan kaupunki voisi ottaa uudestaan asian käsittelyyn ja aktiivisesti hankkia rahoitusta vaikkapa pilottihankkeena, jolloin se toimisi esimerkkinä muualla Suomessa tehtäviin vastaaviin hankkeisiin ja maaseutukin pysyisi paremmin asutettuna!

Hannes Mikkola

Loimaa

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.