Presidentin suhde SAK:hon jatkuu

Muistan kun veturinkuljettajat ns. Kekkoskaudella puuhasivat lakkoa saadakseen eläkeiän aikaistettua niin Kekkonen ilmoitti välittömästi että hän ei allekirjoita sellaista lakia, se lakko ei vie perille. Lakkopuuhastelu loppui välittömästi. Joskus tuntuu siltä että Kekkosta tarvittaisiin taas vaikka en Kekkosihailija ollutkaan.

Eniten ihmetyttää nykyisen presidentin flegmaattisuus maan asioita kohtaan. Kansa on huolissaan. Presidentti viihdyttää itseään ja seuruettaan Kanadassa. Olympialaiset suotakoon presidentillekin mutta nämä kotoasiatkin pitäisi muistaa varsinkin kun presidentin entisen työnantajan SAK:n voimaliitot ovat ajamassa vientiteollisuutta entistä suurempaan ahdinkoon.

Mitä ajattelevat ne tuhannet työntekijät jotka ovat huolissaan työpaikoistaan ilman vientiä pysäyttäviä lakkojakin. Odottaisi että entinen SAK:n lakimies, vai pitäisikö sanoa lakinainen, puuttuisi voimallisemmin, taustansakin voksi, itseoikeutettuna vastuullisena presidenttiviran hoitajana ja milipidevaikuttajana ilmoittamalla julkisesti että lakot nykytilanteesa lisäävät työttömyyttä.

Ainakin se luulisi kiinnostavan presidenttiäkin. Halonen on huolissaan presidentin vallan vähenemisestä. Miksi hän ei käytä sitä valtaa joka hänellä vielä on. Onko lautanen Brysselissä suurin huoli. Siltä joskus vaikuttaa. Media haukutaan monessa asiassa. Itse toivoisin kovempaa kritiikkiä, myöskin presidenttiä kohtaan, siksi tämä purnaus.

Börje Aaltonen