Yksityinen päivähoito
tulee perheelle kalliiksi

Teea Jäske kirjoitti Turun Sanomissa 20.2. päivähoidon palveluseteliuudistuksesta. Myös minun lapseni ovat yksityisessä päiväkodissa, joka on tähän asti ollut ostopäiväkoti, eli olemme maksaneet hoidosta saman verran kuin kunnallisella puolella maksaisimme. Olemme löytäneet lapsillemme mitä parhaimman hoitopaikan.

Lapsemme aloittivat siellä viime syksynä, ja nyt saimme kuulla, että Turun kaupunki ei enää ostakaan hoitopaikkoja yksityisiltä.

Päiväkotimme muuttuu palvelusetelipäiväkodiksi ja näin ollen hoitomaksumme nousevat ensi kesästä alkaen laskujemme mukaan 80 prosenttia!

Yksityisissä päiväkodeissa on Turussa satoja lapsia hoidossa. Todella monet heistä joutuvat nyt hakemaan paikkaa kunnallisesta päiväkodista, koska vanhemmilla ei ole varaa enää pitää lapsiaan yksityisessä. Samaan aikaan Turku on lopettamassa viisi kunnallista päiväkotia. Mi-tenköhän Turku on ajatellut järjestää kaikille näille lapsille hoitopaikat?

Vähintä, mitä Turku nyt voisi tehdä pelastaakseen nahkansa ja vähentääkseen edes hieman kunnallisiin päiväkoteihin tulevien lasten ylitunkua, olisi päättää, että jatkaisi edes esikoulupalvelun ostamista yksityisiltä.

Yksityisissä päiväkodeissa hoidossa olevat eskari-ikäiset saisivat jatkaa omassa tutussa päiväkodissaan ja kypsyä siellä rauhassa koulua varten, eikä heidän tarvitsisi vielä aloittaa koulumaailmassa, mitä koulun yhteydessä olevan kunnallisen eskarin käyminen merkitsisi.

Sinne he olisivat pakotettuja siirtymään, sillä eskari yksityisessä päiväkodissa muuttuisi todella kalliiksi, jollei Turku jatkaisi eskaripalvelun ostamista yksityisiltä.

Katja Lipponen