Haluamme mekin
olla rauhassa!

Tottahan se on. Osa meistä nuorista Varissuolla riehuu ja käyttäytyy todella asiattomasti. Mutta täälläkin on nuoria, joilla on kunnolliset tulevaisuuden suunnitelmat ja halu menestyä koulussa. Sen ei pitäisi olla syy värjötellä illalla kotona, kun pitäisi mennä ulos.

Mutta kun ei uskalla, etenkään pimeäntulon jälkeen. Ainahan joku siellä huutelee herjauksia perään tai jahtaa, syystä tai toisesta. Rahoja varastetaan, puhelimia katoaa. Jos laukku jonnekin jää, voit olla varma ettei se siellä kohta enää ole.

Voin suoraan luetella paikkoja, joita välttää pimeän tulon jälkeen. Esimerkiksi Turun normaalikoulun piha- alue ja Itäkeskuksen ympäristö. Etenkin Itäkeskus. Sieltähän ne Varissuon pubit löytyvät. Humalaisia juoksee ympäriinsä jahtaamassa, mene siinä sitten kauppaan tai harrastuksiin.

Jos satut toisella puolella Turkua asuvalle ystävälle mainitsemaan, että asut Varissuolla, sieltä usein kuuluu ’’Miten ihmeessä uskallat asua siellä? Siellähän kaikki randomit tyypit juoksevat ympäriinsä raiskaamassa meidän ikäisiä!’’

Siihen pitää rehellisesti vastata ’’En vain tiedä’’. Monien nuorien puolesta sanonkin tämän, päättäjät tuokaa meille Varissuon nuorille se kaivattu turvallisuuden tunne pimeällä ulkona liikuttaessa! Tämä juttu hajoaa pian käsiin. Ei sitä kauan jaksa. Parhaitenhan turvassa pysyy menemällä mukaan riehumaan. Ja ongelma kasvaa koko ajan. Kyllä nuoret sen tietää. Tarvitsemme nopeasti apua Varissuolle.

V-cityn nuori